F.I.B. zbudi se prosim !!!

Minuli konec se je končalo svetovno mladinsko prvenstvo v Franciji, ta konec tedna pa svetovno člansko prvenstvo v Turčiji. Pod okriljem svetovne mednarodne balinarske zveze seveda, ki ima svojo uradno spletno stran na kateri zeva praznina. Odgovorni za te reči so uspeli objaviti le prispevek z naslovom in petimi fotografiji, ki prikazujejo sejo izvršnega odbora, brez vsebine. O tekmovanjih pa nič!? Objavljeni niso niti grafikoni z rezultati. To je res velika sramota in tukaj na tem mestu želim, da se nekaj ukrene, saj se dela velika škoda balinarskemu športu in s strani krovne organizacije.  To kar je nametano na Facebook straneh me ne zanima, saj je prav spletna stran obraz vsake športne zveze, kjer morajo biti po mojemu mnenju objavljene vse aktualne informacije medtem ko so ostale spletne platforme lahko le dodana vrednost.

Slovenci smo korak pred ostalimi

V vodstvu Balinarske Zveze Slovenije se odgovorni še kako zavedajo , da je informiranje tako balinark in balinarjev kakor tudi ostalih javnosti še kako pomembno. V zadnjih petih letih smo naredili še nekaj korakov naprej in smo lahko brez samohvale lahko vzor ostalim balinarskim zvezam, morda pa tudi nekaterim drugim športnim zvezam pri nas. Seveda je prioriteta poročati o dosežkih slovenskih balinark in balinarjev, F.I.B. pa bi moral nuditi osnovni servis.  V kolikor bi bili odvisni le od F.I.B. bi lahko informacije iz prizorišča tekmovanja lahko le sanjali. Na nekaj stvari sem že opozoril po evropskemu prvenstvu v Ljubljani, premaknilo se žal ni nič. Recimo. zakaj je problem objaviti seznam nastopajočih, tako kot nekoč. Ne rabimo tega tri mesece prej, ampak kakšen dan pred pričetkom tekmovanja pa bi ta seznam bil lahko javno dostopen. To je le ena zadeva, ki je moteča, predvsem za tiste, ki poročamo o dogodkih od daleč ali pa tudi na samem prizorišču, tisti, ki operiramo s podatki. Še dobro, da sem shranil v svoj arhiv nekatere zgodovinske podatke iz ugasnjene spletne strani Bocce in Volo, tako da lahko ljubiteljem balinanja kdaj postrežeš s kakšnim zanimivim podatkom.

Evropsko prvenstvo v Ljubljani ter svetovni prvenstvi v Franciji in v Turčiji smo v slovenskemu medijskemu taboru spremljali odlično. Tako rekoč tako kot ste vajeni. O balinanju se je pisalo praktično na vseh spletnih platformah, informacije so povzemali tudi ostali večji mediji, jasno pa je bilo poskrbljeno tudi za prenose v živo. Gašper Kraševec in Simon Maljevac sta še posebej v zadnjih desetih dnevih opravila veliko delo, lahko vam zagotavljam, da je gostovanje na tujih prizoriščih še kako zahtevno, še posebej na dveh zaporednih dogodkih, kot sta bila na sporedu letos.

Nepotreben madež med finalom dvojic

Enostavno ne morem mimo popolnoma nepotrebnega incidenta ob koncu svetovnega prvenstva. V bodoče bo potrebno dobro razmisliti koga povabiti pred mikrofon, kaj šele, da mu mikrofon v celoti prepustimo. Verjamem, da je Gašper v duhu zglednega sodelovanja znotraj ABC konfederacije in v dobri veri prepustil mikrofon, svojo tehniko in svoj YouTube kanal, a je bilo njegovo zaupanje zelo grdo zlorabljeno. Kar je bilo slišati med prenosom tega dvoboja je bilo milo rečeno nedopustno. Morda je bilo za koga celo zabavno, zame in za prave športne navdušence zagotovo ne. Še posebej ne, ker je dogajanje na slovenskih spletnih kanalih spremljala večina balinarskih navdušencev iz vsega sveta in je bil to pljunek tudi in predvsem v našo skledo. Vsak spletni prenos je javni nastop in čeprav smo amaterji se moramo pred mikrofonom obnašati profesionalno in predvsem športno. Ni problem, da si ob nastopu svoje reprezentance tudi navijaški, ampak nikomur ni dovoljeno omalovaževati nasprotnika, kot smo bili temu priča v sklepnemu dejanju prvenstva. Kot sem opazil je bil posnetek praktično takoj umaknjen iz spleta, po eni strani škoda zaradi samega finalnega dvoboja, po drugi strani pa povsem prava odločitev urednika zaradi res nedostojnega vedenja kreatorjev prenosa.

 

 

Previous post Pet novih kolajn, manjka le češnja na torti
Next post Vila Ana do finala pokala federacij
G-Translate »