Mladi Slovenci okusili mednarodno sceno

Slovenija se je po dolgih sušnih letih ponovno pojavila na zemljevidu evropskih reprezentanc, ki so nastopile na evropskem prvenstvu najmlajših petankarjev. Nazadnje so leta 2013 v Nemčiji nastopile le mlajše članice, ki jih tokrat nismo imeli v konkurenci.  Mladinci, ki so bili tokrat prvič ločeni glede na spol, so nazadnje na prvenstvu stare celine nastopili pred več kot desetletjem, če me spomin ne vara leta 2010 v Franciji.

Pod vodstvom Laure Bračič smo na Palmo de Mallorco poslali tri selekcije, manjkale so le mlajše članice. Rezultat tokrat ni bil v ospredju, so pa naši mladci končno okusili veliko tekmovanje in se spoznali s konkurenco. Vsi skupaj upamo, da jim bo to dovolj velik motiv za nadaljnje delo.

MLADINCI (U-18)

Selekcijo je vodil in usmerjal Dejan Pisek. Pod njegovo taktirko so nastopili Teo Pisek, Tian Nahtigal in Nik Božnar. V predtekmovanju so uspeli premagati reprezentanco Latvijo, poraženi pa so bili proti Italiji, Belgiji, Švici in Finski. V pokalu narodov so morali priznati premoč še Nemčiji. V natančnemu zbijanju je nastopil Nik Božnar. V prvi seriji je uspel doseči 15 točk, v drugi seriji pa 19. Skupni seštevek 34 točk je zadostoval za končno 16. mesto.

MLADINKE (U18)

Selekcijo je vodila selektorica mladinskega pogona Laura Bračič. Slovenske barve so zastopale Lia Seitl, Maša Pisek in Neja Gobec. Dekleta žal niso okusile slasti zmage, v predtekmovanju so bili boljši od nas Francija, Poljska, Češka in Švica, v pokalu narodov pa še Madžarska. V natančnemu zbijanju nas je zastopala Lia Seitl. V prvi seriji je dosegle le dve točki, v drugi pa je svoj izid popravila na 11 točk. Skupni seštevek 13 točk je zadostoval za končno 11. mesto.

MLAJŠI ČLANI (U23)

Selekcijo je na tekmovanju vodil predsednik ZDPS in istočasno vodja delegacije Janez Bizjak. Za Slovenijo so nastopili Jan Franci Rode, Žan Novak in Žiga Novak. Tudi oni v predtekmovanju niso okusili zmage, doživeli so poraz proti Nemčiji, Latviji, Belgiji in Angliji. V pokalu narodov so se le predramili in za uvod premagali Izrael, v četrtfinalu pa še Nizozemsko. V polfinalu tega tekmovanja je bila od naših fantov boljša reprezentanca Estonije. V natančnemu zbijanju je Jan Franci Rode v prvi seriji zabeležil solidnih 21 točk, v drugi seriji pa jih je dodal še 18 in s seštevkom 39 točk zasedel končno 15. mesto.

 

Previous post Agrochem Hrast poražen v Poreču
Next post Borgonese evropski klubski prvak
G-Translate »