Z evropskim prvenstvom obeležil 20 letnico delovanja

image_print

Končano je žensko evropsko prvenstvo v Ljubljani in s tem še ena uspešno izpeljana prireditev pri kateri sem tudi sam dodal kamenček v mozaik. Pri tovrstnih projektih zame ni večje nagrade za opravljeno delo kot so uspehi naših športnic in športnikov. Tudi tokrat so nas nagradili s fantastičnimi nastopi in osvojenimi kolajnami. kar mi daje navdih za nadaljnje delo in nove projekte. Tako uspehe kakor tudi neuspehe sam doživljam precej emocionalno in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ko se te emocije pomirijo pride najprej trenutek za pogled nazaj, takoj zatem pa trenutek za pogled naprej.

Letos obeležujem dvajset let svojega delovanja na področju informiranja. Daljnega leta 2002 sem prvič spoznal z veščinami ustvarjanja spletnih strani in še istega leta postavil s spletno stranjo PETANKA ONLINE, ki je bila namenjena izključno petanki in je leta 2011 ugasnila. Nekaj let kasneje, natančneje leta 2007 sem postal urednik uradne spletne strani Balinarske Zveze Slovenije in to nalogo opravljala dvanajst let. V sezonah 2009 in 2010 sem urejal tudi uradno spletno stran Zveze društev petanke Slovenije, to nalogo pa že tretje leto ponovno opravljam. Osmo leto je pri življenju portal HEGY.SI, ki izpolnjuje moj prvotni cilj, da na enemu mestu združim balinarske in petankarske novice. Seveda ne morem mimo spletnih prenosov, ki sem jih v sodelovanju z Balinarsko Zvezo v svoj repertoar prvič dodal leta 2011 s poudarkom na reprezentančnih nastopih, leta 2015 pa so s prenašanjem tekem super lige postali stalnica praktično za vse odmevnejše športne dogodke. Teh praktično ne štejem več, kakor tudi ne manj ali bolj zanimivih objavljenih prispevkov. Če se malce pošalim je za tok dogodkov posredno zaslužen nekdanji balinarski entuziast Janez Kobal, ki je po razhodu z Balinarsko Zvezo leta 1999 v Slovenijo pripeljal petanko zaradi katere sem sploh pričel razmišljati o spletnih straneh in se kasneje posledično približal tudi balinanju.

Idej za naprej še ni zmanjkalo. Zaradi časovne stiske bom v bodoče postopoma nadgrajeval obstoječe. Glavni cilj je, da bi v naslednjih letih uspeli enkrat mesečno posneti studijsko oddajo z gosti v kateri bi javno obravnavali aktualne problematike v naši športni panogi z namenom, da problematiko preanaliziramo, prediskutiramo ter skupaj naredimo korak naprej. V sodelovanju s sodniki bi lahko v naslednjem obdobju  MTP pravila spravili tudi v video demonstracijo, v sodelovanju s trenerji bi lahko izdelali video učbenik za tiste, ki se prvič srečajo s kroglami in še bi lahko našteval ideje o katerih morda tudi kdo od vas razmišlja. Skratka prenašali me boste najmanj še nadaljnjih pet let, potem pa bom znova potegnil črto. (foto: Leja Vehovec)

Previous post Vražje Slovenke osvojile šest kolajn
Next post TV prenosi prinašajo večjo prepoznavnost
G-Translate »