V Ljubljani se obeta tudi TV spektakel

image_print

Tako kot se za veliko tekmovanje spodobi, bo poskrbljeno tudi za tiste, ki se na prizorišče evropskega prvenstva ne boste podali. Čeprav bo prvenstvo stare celine potekalo na eni lokaciji, bomo morali le-to glede na lego igrišč razdeliti na dve tako imenovani mikrolokaciji. Izvedba neposrednega prenosa bo še kako zahtevna, saj bodo udeleženke na Rakovniku istočasno nastopale tako v dvorani kakor tudi na zunanjih pokritih igriščih. Temu vsled je prišlo do odločitve, da boste lahko gledalci po izbiri dogajanje v Ljubljani spremljali na dveh ločenih kanalih, Hegy TV in Kosci TV.  Za piko na i bo na zadnji finalni dan poskrbel še ŠPORT TV, ki bo sliko in ton iz prizorišča ter s komentarji profesionalnega in strokovnega komentatorja predvajal na svojih kanalih.

Prav prvo žensko evropsko prvenstvo v Rogaški Slatini štejemo za prvo prelomnico, ko smo lahko ljubiteljem balinanja prvič sami ponudili neposredni prenos iz tekmovalne arene. Res, da je bila takrat tehnika še precej okrnjena, na voljo sem imel namreč le eno kamero in prenosni računalnik. Že tedaj je bilo poskrbljeno za grafiko z rezultati medtem ko je bilo komentiranje ob prenosu še prevelik zalogaj. Do tega je prvič prišlo vsled tehničnim težavam na svetovnemu prvenstvu v Bahia Blanci, ko sem bil prisiljen poseči po vseh dodatnih možnih opcijah, ki so mi bile na voljo. Od tekstovnega poročanja v živo pa praktično vse do radijskega prenosa preko spleta. Že leto dni kasneje smo ob tehnični podpori francoskega balinarskega entuziasta izpeljali res dober prenos iz Kopra, leta 2015 pa smo prvič investirali v opremo kar je prineslo tudi prve prenose superligaških tekem.

In kje smo danes, enajst let kasneje? Imamo sodobno, sicer še vedno amatersko, opremo, ki nam omogoča res kvalitetno izvedbo. V času epidemije se je angažiral tudi Gašper Kraševec, ki je Covid obdobje izkoristil za pridobivanje novih znanj in novih tehnologij, tako da sva skupaj, menim da več kot uspešno, izpeljala že kar nekaj projektov. Od ekipnega pokala ABC v Puli, zaključnega turnirja evropskega klubskega pokala prav tako v Puli, pa vse do zadnjega zaključnega turnirja super lige v Postojni. Ob prisotnosti letečega reporterja Simona Maljevca smo te skupne prenose obogatili še z dodatno vsebino, ki spremlja praktično vse največje športne dogodke. Vsemu naštetemu bomo poizkušali na letošnjemu evropskemu prvenstvu dodati še kakšno inovacijo, tako da vas že sedaj vabim, da se nam v začetku meseca septembra pridružite tudi pred malimi ekrani.

Premierni spletni prenos v Rogaški Slatini leta 2011
Evropsko člansko prvenstvo v Pazinu leta 2012
Mednarodni mladinski turnir v Vipolžah leta 2013
Svetovno člansko prvenstvo v Argentini leta 2013

Evropsko člansko prvenstvo v Kopru leta 2014

Previous post Koren s četverico po šest kolajn
Next post Caterina Venturini prvo ime med udeleženkami v Ljubljani
G-Translate »