Koren s četverico po šest kolajn

image_print

Selektor slovenske ženske članske izbrane vrste Dejan Koren je izbral četverico za nastop na evropskemu prvenstvu v Ljubljani. Tokrat v naših vrstah nimamo debitantke. “V vseh disciplinah spadamo v ožji krog kandidatov za kolajne, zato je naš cilj osvojiti vseh šest kolajn”, je odločen  nekdanji slovenski reprezentant, ki se bo prvič preizkusil v vlogi selektorja na največjih tekmovanjih. Tadeja Petrič in Ana Pevec bosta še drugič zastopali Slovenijo na domačih tleh, za slednjo pa bo to že peti nastop na prvenstvih stare celine. Svoj prvi nastop v domači areni pa bosta zabeležili Nina Volčina in Laura Škoberne.

Najbolj obremenjena bo zagotovo Tadeja Petrič, ki bo nastopila v kar treh disciplinah, sledita ji Ana Pevec in Nina Volčina, ki bosta nastopili v dveh disciplinah medtem ko bo Laura Škoberne nastopila v eni disciplini.

 • Dvojice: Tadeja Petrič / Laura Škoberne
 • Posamezno klasično: Ana Pevec
 • Bližanje in zbijanje v krog: Tadeja Petrič
 • Natančno zbijanje: Ana Pevec
 • Hitrostno zbijanje: Nina Volčina
 • Štafeta: Nina Volčina / Tadeja Petrič

Zagotovo slovensko dvojico čaka velik izziv, saj v tej disciplini na evropskih prvenstvih še nismo osvojili kolajne. Težak nahrbtnik bo imela tudi Ana Pevec v posamični igri klasično, saj smo v tej disciplini po zaslugi Tadeje Petrič in Polone Zule dvakrat stopili na najvišjo stopničko, dodati pa moramo še bron Denise Vidmar. V bližanju in zbijanju v krog bo Tadeja Petrič poskušala obdržati kontinuiteto osvajanj kolajn v tej disciplini v kateri se je na zadnjih dveh prvenstvih izkazala Sara Jenčič z uvrstitvama v veliki finale. V natančnemu zbijanju bomo ponovno spremljali Ano Pevec, zmagovalko prvega evropskega prvenstva. V hitrostnemu zbijanju bo novo kolajno lovila Nina Volčina, ki bo nastopila tudi v štafeti skupaj s Tadejo Petrič. V obeh hitrostnih preizkušnjah smo bili na zadnjemu prvenstvu uspešni, bo pa letos konkurenca nekoliko močnejša.

V Ljubljani kar šest Francozinj

Tudi v francoskemu taboru so pohiteli z objavo izbrank za nastop v Ljubljani. V slovenski prestolnici bo nastopilo kar šest tekmovalk, a med njimi ni osemkratne evropske prvakinje Barbare Barthet, ki je ne najdemo niti na seznamu za morebitno zamenjavo. Pravzaprav bo francoska izbrana vrsta precej osvežena. Na evropskih prvenstvih sta doslej nastopili le Valerie Maugiron, ki je v Rogaški Slatini osvojila naslov evropske prvakinje v igri bližanja in zbijanja v krog ter Coralie Rives, na zadnjemu evropskemu prvenstvu v Saluzzo je v igri bližanja in zbijanja v krog obtičala v četrtfinalu. Preostale štiri balinarke bomo na evropskih prvenstvih videli prvič.

Ophelie Armanet bo stopila v velike čevlje Barbare Barthet
 • Dvojice: Pauline Gouilloud / Floriane Amar
 • Posamezno klasično: Coralie Rives
 • Bližanje in zbijanje v krog: Valerie Maugiron
 • Natančno zbijanje: Pauline Gouilloud
 • Hitrostno zbijanje: Ophelie Armanet
 • Štafeta: Annaelle Barazzutti / Ophelie Armanet

V rezervi: Melanie Fabry, Jennifer Gomez, Cassandra Vaissieres

Previous post Francozinje doslej daleč najuspešnejše
Next post V Ljubljani se obeta tudi TV spektakel
G-Translate »