Neverjetni niz Diega Rizzija

image_print

Minulo evropsko prvenstvo je minilo v znamenju italijanskega asa Diega Rizzija in njemu je namenjen tokratni odmev tedna. Neverjetnemu nizu njegovih uspehov ni videti konca, v svojo senco pa je spravil vso francosko petankarsko elito, ki je do nedavno veljala za nedotakljivo in vsemogočno. V zadnjem obdobju so si namreč Francozi privoščili kar nekaj spodrsljajev, na evropskemu prvenstvu v Albeni leta 2019 so ostali praznih rok, pravo katastrofo pa so doživeli letos na svetovnemu prvenstvu na Danskem, ko se v petih disciplinah niso niti enkrat uvrstili med najboljše štiri. Pa da ne bo pomote, še vedno so svetovna petankarska velesila.

Dovolj zgovoren je podatek, da je Diego Rizzi aktualni evropski prvak v kar štirih disciplinah, nastopil ni le v kategoriji mešanih parov. Dvojno krono je osvojil tako na zadnjemu evropskemu prvenstvu na Nizozemskem in sicer v igri posamezno in v igri dvojic, kakor tudi na evropskemu prvenstvu v Bolgariji leta 2019, ko je slavil v igri trojk in v natančnemu zbijanju. Tem uspehom moramo dodati še letošnji naslov svetovnega prvaka v igri dvojic. Za nameček v svojih rokah drži naslov svetovnega podprvaka v igri posamezno in v natančnemu zbijanju medtem ko je na zadnjemu svetovnemu prvenstvu trojk osvojil “le” tretje mesto. Skratka v svojih zadnjih osmih nastopih na velikih tekmovanjih beleži kar sedem uvrstitev v finale. Fantastično!

Mladega Italijana smo lahko že davnega leta 2007 spremljali tudi v Ljubljani, ko je italijanski klubski prvak ANPI Molassana-Casellese gostoval pri Slogi v prvemu krogu evropskega pokala, slovenske prvake gladko izločil in v tisti sezoni osvojil tudi evropsko krono. Na terenu ga je zelo dobro spoznal tudi slovenski reprezentant Gregor Sever, ko mu je Italijan na evropskemu prvenstvu leta 2013 v Rimu v četrtfinalu stal na poti do kolajne v natančnemu zbijanju, medtem ko je Sloveniji v Albeni pred slabimi tremi leti skupaj s svojima soigralcema preprečil uvrstitev v finale.

Previous post Evropski petankarski vrh se širi
Next post Slovenke na evropskih prvenstvih
G-Translate »