BD Kozlek – na poti do zvezd

image_print

Minuli konec tedna so Zabiče, majhen kraj v bližini Ilirske Bistrice in tik ob meji s Hrvaško, zaznamovali balinarji mladega Balinarskega društva Kozlek. Nekdanji balinarski reprezentanti Igor in David Šircelj ter Gregor Moličnik so skupaj z še nekaterimi entuziasti tri leta nazaj ustanovili društvo in se ekspresno zavihteli do super lige. Ali bodo izkoristili osvojeno vstopnico za vstop v elitno balinarsko ligo bomo izvedeli v pričetku meseca avgusta, ko bo končana registracija za naslednjo sezono.

V Zabičah sicer že obstaja balinarska ekipa, ki že dalj časa nastopa v najmočnejši slovenski ligi. Letos si je z velikimi težavami uspela izboriti obstanek v elitni druščini in to z le dvema zmagama, zabeležili pa so neverjetnih šest remijev. Ampak BD Kozlek je nekaj drugega. Skupni imenovalec z Zabičami je le balinarska dvorana, saj oboji nastopajo v tej balinarski areni. Balinarji Kozleka so svojo pot pričeli v bližnjem Kuteževem, pa so žal kasneje ostali brez igrišč, zato je bila selitev v bližnje Zabiče nujna. Gostovanje v tuji dvorani je pač dodatni strošek in kot kaže je to glavna ovira pri odločitvi glede napredovanja v višji rang tekmovanja. “Zagotovo nam je cilj  nastopati v super ligi, ampak ne želimo vanjo vstopiti na vrat na nos ter za vsako ceno. Ta trenutek nam je prioriteta vzgoja mladih balinarjev, na dolgi rok se nam bo to zagotovo obrestovalo”, je bil odločen David Šircelj, vodja mladinskega pogona.

Ni dvoma, da se že obstoječa ekipa ne bi mogla kosati z najboljšimi ekipami v Sloveniji, saj ima v svojih vrstah tri, že omenjene, izvrstne izkušene balinarje. Toda pogledati moramo širše. Od samega pričetka delovanja je osnovni cilj vzgoja mladih balinarjev in to jim gre res dobro od rok. Odlično začrtano delo je že obrodilo prve sadove, ekipa dečkov starosti do 14 let je v izjemnem vzdušju, ki ga znajo pričarati le v Zabičah, osvojila naslov državnih prvakov. Večina zmagovalne ekipe se v naslednji sezoni seli v starejšo, mladinsko,  kategorijo ampak za njimi že prihajajo novi talenti, tako da se za podmladek ni bati.

Naj omenim, da za nastop v mladinskih ligah ekipa potrebuje le tri igralce in to za nekatere balinarske sredine žal predstavlja prevelik zalogaj. Pa ne bi smel biti. Šolanega kadra je dovolj po slovenskih klubih, finančno to tudi ni tako velik zalogaj. Velikokrat poslušam, da ni mladih. Zagotavljam, da so, a žal sami od sebe res ne bodo zašli na balinišča, to je dejstvo. Jim je pač potrebno pomagati, ampak pri tem je potrebno ogromno predvsem volje pa tudi strpnosti, truda in dela. Saj si želimo novih Kozjekov, Borčnikov, Janžičev, Severjev, Veharjev in da ne naštevam naprej, kajne?

Previous post Naroči se na YOU TUBE kanal HEGY TV
Next post Veličastnih deset na Sredozemskih igrah
G-Translate »