Agrochem Hrast obranil naslov

Končana je enaintrideseta super ligaška sezona v samostojni Sloveniji. Drugič zapored je naslov državnega prvaka več kot zasluženo osvojila ekipa Agrochem Hrast, ki je v velikem finalu pred polnimi tribunami v postojnski Zeleni dvorani premagala Trato iz Škofje Loke. Za Kobjeglavce je po sezonah 2013 in 2021 že tretji naslov.

Ta konec tedna se je pričel z sobotnima polfinaloma. V dopoldanskemu je Hrast brez večjih težav izločil Ilirsko Bistrico, ki je prikazala razmeroma bledo predstavo. V popoldanskemu obračunu je Trata povsem nadigrala Koprčane, ki tudi niso zmogli močnejšega odpora. Za Škofjeločane je zmaga pomenila tudi vstopnico za evropski pokal, v mesecu maju se bodo odpravili na gostovanje, o napredovanju v četrtfinale pa bo odločala le ena tekma. Kobjeglavci so si ne glede na letošnjo uvrstitev z lanskoletnim naslovom priborili nastop v jesenskemu četrtfinalu tega tekmovanja.

Nedeljski finalni dan se je pričel s promocijskim nastopom mladih balinarjev v akciji “Mladi smo super liga”, po podelitvi priznanj mladim balinarkam in balinarjem pa se je pričelo zares. Ljubitelji balinanja so popolnoma napolnili postojnsko dvorano in poskrbeli za izjemno atmosfero, ki je že dolgo nismo bili priča. Za vsako podrobnost so poskrbeli tudi organizatorji skupaj z Balinarsko Zvezo Slovenije in vse skupaj je izgledalo še bolje kot lani. Vzor in zgled za bodoča prizorišča.

Tako Kobjeglavci kot tudi Škofjeločani so pričeli dokaj nervozno. Balinarji Trate so se že pred pričetkom dvoboja zavedali šibkosti pri tekaških obračunih zato so še kako potrebovali točke v klasičnih igrah. Bili smo priča izjemni predstavi Žana Kocine v igri bližanja in zbijanja v krog ter Mihe Tomšeta v posamični igri klasično. Nekaj časa je kazalo, da bo Hrast osvojil vseh osem točk a sta si ekipi na koncu razdelili točke (4:4). Točke sta si razdelili tudi v natančnemu zbijanju medtem ko so branilci naslova pričakovano osvojili vseh šest točk v hitrostnih zbijanjih. V zadnji del tekme so tako Kobjeglavci vstopili s prednostjo 12:6 in jim je za končno slavje zadostovala le zmaga v eni izmed zadnjih štirih iger. Škofjeločanom igra ni stekla, zelo hitro so izgubili tla pod nogami v igri trojk in kaj kmalu se je škofjeloška barka dokončno potopila.

  • Trojka: Korošak, Urbančič, Kokelj – Švara, Petrič, Štremfel 1:7
  • Dvojica: Premru, Mlinar – Kavčič, Sever 9:8
  • Posamezno: Tomše – Čeh 8:7
  • Krog: Sofronievski – Kocina 23:24
  • Hitrostno zbijanje: Urbančič – Štremfel 37:45
  • Hitrostno zbijanje: Mlinar – Čeh 18:35
  • Natančno zbijanje: Premru – Švara 8:19
  • Natančno zbijanje: Sofronievski – Sever 23:14
  • Štafetno zbijanje: Urbančič, Kokelj – Štremfel, Čeh 36:43
  • Trojka: Kokelj, Midžan (Berčič), Korošak – Sever, Kocina, Urdih 0:13

Vse tri tekme si lahko ogledate v posnetku na YOU TUBE kanalu Balinarske Zveze Slovenije.

Previous post Boleč poraz in slovo Velenja
Next post Tajska mešana dvojica drugič zapored
G-Translate »