Derbi in jesenski naslov pripadla Trati

image_print

V devetemu krogu, zadnjemu krogu jesenskega dela prvenstva, smo bili priča derbiju v Škofji Loki, kjer sta se udarila vodilni ekipi letošnje sezone. Že pred pričetkom dvoboja smo doživeli manjši šok, saj na seznamu gostov ni bilo poškodovanega Jake Štremfla in obolelega Erika Čeha. Kljub temu se Kobjeglavci niso predajali vnaprej in so po svojih najboljših močeh parirali favorizirani Trati. Uvodni del srečanja se je končal neoodločeno, predvsem po zaslugi dvojice Petrič-Urdih, ki sta v izdihljajih dvoboja ugnala škofjeloški dvojec Tomše-Korošak. V hitrostnemu zbijanju sta bila ob odsotnosti Čeha in Štremfla pričakovano boljša Škfojeločana Urbančič in Kokelj. Hrast se ni predajal in v natančnemu zbijanju po zaslugi Marka Švare in Severja ponovno poravnal izid tekme. Škofjeločani so po pričakovanju dobili tudi štafeto in v zadnji del tekme vstopili z minimalno prednostjo.

V zadnjemu delu srečanja je bilo težko pričakovati od gostov kaj več. Škofjeločani so nadzirali srečanje in se na koncu zasluženo veselili novih točk medtem ko v taboru Hrasta ni bilo prevelikega razočaranja. “Nisem razočaran nad porazom ampak nad predstavami nekaterih naših posameznikov. V drugemu delu prvenstva nas čaka še kar nekaj dela, zelo se bomo morali potruditi za uvrstitev med najboljše štiri”, je po koncu derbija povedal Valter Švara, vodja Kobjeglavcev. Precej bolj prešerne volje je bil po koncu tekme Damjan Sofronievski, kapetan Trate:“Naslov jesenskega prvaka nam pravzaprav še nič ne pomeni. Veseli me, da smo letos precej boljši kot lani, ob šestih zmagah in dveh remijih smo edina še neporažena ekipa in to je tisto kar nam daje zagon za naprej. Današnja tekma ni merilo, saj so gostje nastopili brez dveh ključnih igralcev.”

Včeraj je bil odigrana še ena tekma in sicer Marjetica Koper je na domačem terenu pričakovano premagala goste iz Velenja. Dvoboja med Zabičami in Skalo ter Ilirsko Bistrico in Krimom sta bila prestavljena, jasno pa je da bo po polovici prvenstva Velenje Premogovnik prikovan na dnu lestvice, Trata pa bo končala na prvemu mestu. Z morebitno zmago se ji na vsega točko zaostanka približa Skala, Ilirska Bistrica pa lahko z zmago prvi del konča med prvimi štirimi.

Mesto Ekipe Odigrano Zmaga Neodločeno Poraz +/- Točke
1 TRATA 16 12 3 1 108 27
2 HRAST KOBJEGLAVA 16 12 2 2 96 26
3 ILIRSKA BISTRICA 16 10 1 5 58 21
4 MARJETICA KOPER 16 8 2 6 8 18
5 SKALA 16 7 1 8 -14 15
6 POSTOJNA 16 6 2 8 -24 14
7 ZABIČE 16 2 6 8 -64 10
8 KRIM 16 3 1 12 -84 7
9 VELENJE PREMOGOVNIK 16 2 2 12 -84 6
 
uvrščen v končnico
 
izpade iz super lige

V prvem delu prvenstva ste si lahko na kanalu HEGY TV ogledali le dve tekmi. Vzrok temu so bile dodatne službene obveznosti, ki se bodo nadaljevale tudi v januarju prihodnje leto. Upam, da se v februarju vse skupaj nekoliko umiri in opravim kakšen prenos več.

Previous post Trata ponovno zasedla vrh lestvice
Next post Vodilni dvojec do novih točk, derbi dna brez zmagovalca
G-Translate »