Saint Vulbas in Gaglianico v boj za evropsko krono

V mesecu juniju sta si vstopnico za nastop med najboljšimi štirimi evropskimi ekipami izborila hrvaška predstavnika  Biston in Pula, danes pa je bil v Aosti ob popolnem medijskem mrku na sporedu še drugi kvalifikacijski turnir na kateremu smo bili priča francosko-italijanskemu obračunu. Italijanska predstavnika sta bila BRB Ivrea in Gaglianico, Francijo pa sta zastopala Saint Vulbas in Fontaine. Tudi tokrat je francosko-italijanska naveza skuhala en milo rečeno čuden sistem tekmovanja – lahko skrajšam –  kup sistem brez repesaža.

SOBOTO – 1. krog

  • BRB IVREA (ITA) – SAINT VULBAS (FRA) 9:13
  • GAGLIANICO (ITA) – FONTAINE (FRA) 16:6

NEDELJA – 2. krog

  • BRB IVREA (ITA) – FONTAINE (FRA) 18:4
  • SAINT VULBAS (FRA) – GAGLIANICO (ITA) 10:12

Končni vrstni red: 1. Gaglianico (ITA), 2. Saint Vulbas (FRA), 3. BRB Ivrea (ITA), 4. Fontaine (FRA)

Ta informacija sicer še ni potrjena ampak vse kaže, da bo zaključni turnir na sporedu 6. in 7. novembra letos v balinarski dvorani Uljanik v Puli. Polfinalna para sta sledeča:

  • PULA (HRV) – GAGLIANICO (ITA)
  • BISTON (HRV) – SAINT VULBAS (FRA)

Po dolgem času na zaključnem turnirju ne bomo spremljali kakšnega slovenskega balinarja. Zadnja dva v igri sta bila Anže Petrič in Aleš Borčnik. Slednji je bil po današnjem razpletu v Aostu ogorčen. “Ne vem kaj naj si mislim. Čuden sistem tekmovanja so danes začinili še balinarji Saint Vulbasa, ki so po mojem mnenju in videnem na terenu prepustili zmago Gaglianicu. Ker je ob enakem izkupičku odločalo medsebojno srečanje smo žal izpadli iz boja za prvaka.” 

Previous post Planina Kranj in Kozlek že na vrhu
Next post INTERVJU – Jasmin Čaušević
G-Translate »