Novak tretjič osvojil petankarski TOUR

image_print

ŠD Sloga je še drugič letos gostila turnir dvojic, ki šteje za tekmovanje TOUR. Tokrat je nastopilo kar devetindvajset parov, ki so v predtekmovalnemu delu nastopili v štirih krogih “Bucholza” v izločilne boje pa je napredovalo 16 najboljših. Slavila sta Hribovca Žan Rode in Žiga Kobal, ki sta edini poraz danes zabeležila v predtekmovanju.

Na vrhu lestvic ostaja brez sprememb. Čeprav je vodilni Stanislav Novak danes ostal brez novih točk, je po suspenzu prvega zasledovalca Adama Sefića že jasno, da je osvojil lovoriko letošnjega zmagovalca med člani. Med članicami je še vedno v vodstvu Darinka Mlakar, končna odločitev o letošnji zmagovalki pa bo padla v Vuzenici ali celo v Illmitzu.


Tekmovanje ali zabava ?

V zadnjem tednu je bilo veliko govora o dogajanju v Čatežu prejšnjo soboto kjer je bil diskvalificiran član Medvedov Adam Sefić, sledil je takojšen suspenz in do nadaljnjega prepoved nastopanja. Mnenja so deljena, nekateri diskvalifikacijo in suspenz zagovarjajo, nekateri pač ne. Žalostno, da med slednjimi najdemo tudi nekatere funkcionarje, sodnike in kandidate za izbrano državno selekcijo. Zadnji čas je že, da se slovenska petankarska javnost končno le odloči kaj želi. ZDPS kot polnopravna članica OKS enostavno mora gojiti tekmovalno petanko kar za seboj potegne spoštovanje zapisanih pravil in moralnih vrednot. Če tega ne želimo, se potem poraja vprašanje, ali ZDPS sploh potrebujemo. Lahko jo enostavno razpustimo in petanko igramo zgolj za zabavo na družabnih turnirjev, kjer ni sodnikov in lahko počnemo kar nas je volja. Si to res želimo?


TOUR DVOJICE – SLOGA

 • 1. Žiga Kobal / Žan Rode (oba Hribovci)
 • 2. Gregor Sever / Gregor Valter Oprešnik / Mojca Majetič (vsi Vila Ana)
 • 3. Barbara Lemut / Jan Peljhan (oba Sloga)
 • 3. Dušan Gorše (Zarja) / Damjan Lukman (Velenje)

LESTVICA TOUR – ČLANI

 1. Stanislav Novak (Medvedi) – 438,00
 2. Adam Sefić (Medvedi) – 372,00
 3. Jan Peljhan (Sloga) – 335,00
 4. Matevž Dovžan (Sloga) – 314,00
 5. Damjan Lukman (Velenje) – 304,00

LESTVICA TOUR – ČLANICE

 1. Darinka Mlakar (ŠRD Čatež) – 406,00
 2. Andrejka Pleško (Janče) – 388,00
 3. Barbara Lemut (Sloga) – 368,00
 4. Kaja Jamnik (Sloga) – 321,00
 5. Nevenka Ulčar (Janče) – 255,00
Previous post Mlakarjeva z zmago na vrh, Novak zadržal prednost
Next post Planina Kranj in Kozlek že na vrhu
G-Translate »