Končan je redni del prvenstva v “Serie A”

Konec tedna se je zaključil redni del sezone v italijanski “Serie A”. Na zaključnem turnirju najboljše četverice bo nastopilo kar pet slovenskih balinarjev, med katerimi sta si najboljše izhodišče priigrala člana BRB Ivree Aleš Borčnik in Anže Petrič. Zaključek rednega dela sezone je postregel s številnimi zanimivimi obračuni, ki so odločali o razvrstitvi na samem vrhu lestvice. Medtem ko sta Žan Sodec in Gregor Oprešnik kljub številnim solidnim predstavam z Loanesejem sezono zaključila na dnu lestvice brez osvojene točke, so se preostali slovenski balinarji prebili na zaključni turnir najboljše četverice. Po 14-ih krogih rednega sela sezone sta lahko najbolj zadovoljna Aleš Borčnik in Anže Petrič, ki sta prikazala dobre predstave v zadnjih dveh tekmah proti La Perosini in Saluzzu. Proti slednjim je bil Petrič nezgrešljiv v štafetnem zbijanju (31/31) ter prispeval zmago v hitrostnem zbijanju, na obeh tekmah pa se je Borčnik lahko pohvalil s popolnim izkupičkom v obeh tekaških disciplinah. Ključni dvoboj za prvo mesto proti La Perosini je BRB Ivrea prelomila v svojo korist že po polovici dvoboja, tako da bosta Jure Kozjek in Davor Janžič z zasedbo iz Perosa Argentine v končnico krenila iz drugega mesta.

Zaključni turnir za naslov zmagovalca Serie A bo na sporedu 10. in 11. julija v obmorskem Loanu. Petriča in Borčnika čaka v polfinalu Noventa z Dejanom Tonejcem, medtem ko se bosta Kozjek in Janžič pomerila z branilcem naslova Gaglianicom.

Serie A, 13. krog: Marenese – Gaglianico 12:15, BRB Ivrea – La Perosina 17:9, Loanese – Noventa 8:10, Saluzzo prost. 14. krog: BRB Ivrea – Saluzzo 20:6, Gaglianico – La Perosina 4:22, Loanese – Marenese 8:18. Noventa prosta. Lestvica: BRB Ivrea in La Perosina 20, Gaglianico 18, Noventa 14, Marenese in Saluzzo 6, Loanese brez točk.

Previous post Lemutova obranila naslov, Dodig slavil prvič
Next post Skala namučila hrvaške prvake, Biston ABC prvak
G-Translate »