V pričakovanju balinarskega spektakla

Počasi se dviguje temperatura pred prihajajočim spektakularnim koncem tedna, ko bomo v Postojni dobili tridesetega ekipnega državnega prvaka. Prvič po letu 2007 med najboljšo četverico ne najdemo petnajstkratnih državnih prvakov Trate iz Škofje Loke, bomo pa priča premiernemu nastopu novinca v super ligi Velenja Premogovnik, ki je pozitivno presenetil vso balinarsko javnost. Ostali trije se že lahko pohvalijo vsaj z enim osvojenim naslovom. Marjetica Koper je svoj edini naslov osvojila leta 2007, ko se je super liga preselila v dvorane, Agrochem Hrast iz Kobjeglave je svoj edini naslov po veliki drami v končnici osvojil leta 2013, Skala iz Sežane pa se je naslova prvič veselila  leta 1995, drugič pa prav lani, ko je bilo sklepno dejanje sezone prvič na nevtralnem terenu.

SKALA – MARJETICA KOPER

Branilec naslova Skala iz Sežane letos ne deluje prepričljivo in ga že v polfinalu čaka zahtevna naloga. Čeprav so Kraševci osvojili prvo mesto v skupini, so zabeležili dva razmeroma gladka poraza na gostovanju v Škofji Loki in v ljubljanski Šiški, kar pomeni da so še kako ranljivi. Nepredvidljiva Marjetica Koper ima solidno zasedbo in se prav tako ne predaja vnaprej.  Če bodo strnili svoje vrste znajo biti velik trn v peti aktualnim prvakom. V zadnji tekmi rednega dela proti Hrastu so bili sicer v obeh nastopih popolnoma nemočni,  je pa zaključni turnir zgodba zase in o zmagovalcu odloča ena tekma na nevtralnem terenu.

AGROCHEM HRAST – VELENJE PREMOGOVNIK

Kobjeglavci so po prikazanem prvi favoriti, ne samo v polfinalu ampak tudi za osvajanje letošnje lovorike. Vse položaje imajo pokrite z zvenečimi imeni, dominirajo pa v tehničnih disciplinah. Velenjčani so vsekakor zadovoljni z doseženim, vedeti pa moramo da bodo šli v dvoboj z šestimi točkami zaostanka, saj v hitrostnih preizkušnjah praktično nimajo možnosti. Prepričan sem, da »knapi« v Postojno zagotovo ne bodo prišli z belo zastavo in bodo na krilih Jasmina Čauševiča, Zorana Rednaka, Sandija Žurana  in Aleša Krobota poizkusili pripraviti novo senzacijo.

V primeru, da bo izid srečanja neodločen, bo o zmagovalcu tekme odločalo dodatno razigravanje.

Glede na aktualne ukrepe bodo lahko v postojnski dvorani prisotni tudi gledalci, ki bodo zagotovo po dolgem času lahko ustvarili pravo navijaško atmosfero. Čeprav kapaciteta dvorane ne bo polno zasedena,  zaradi »covid« omejitev je dovoljena 75% zasedenost,  si lahko obetamo pravi balinarski praznik. Za tiste, ki se v Postojno ne boste odpravili bo na voljo obogateni spletni prenos na HEGY TV. V sobotnem dopoldanskem polfinalu se mi bo ob mikrofonu pridružil predsednik združenja superligašev Viljem Mizgur, popoldan pa predsednik tekmovalne komisije Gregor Moličnik. V nedeljskemu finalu bo moj sogovornik legenda slovenskega balinanja Damjan Sofronievski medtem ko bo vse tri tekme kot leteči reporter povezoval Simon Maljevac, sekretar BZS.

PROGRAM

SOBOTA, 12. junij 2021

  • ob 10:00 SKALA – MARJETICA KOPER (vklop v živo ob 09:45)
  • ob 15:00 AGROCHEM HRAST – VELENJE PREMOGOVNIK (vklop v živo ob 14:45)

NEDELJA, 13. junij 2021

  • ob 14:00 FINALE (vklop v živo ob 13:45)
Previous post Mengeš Rakoll prvak prve lige
Next post Sloga in Čatež prvaka v dvojicah
G-Translate »