Velenje Premogovnik tretji polfinalist

image_print

Za nami je dramatičen superligaški konec tedna. Vse oči balinarske javnosti so bile uprte v dvoboj lanskoletnih finalistov. Prvo srečanje je bilo na sporedu v soboto v Sežani. Na uvodu so bili boljši gostje iz Škofje Loke, ki so prednost zadržali tudi po nastopu v tehničnih disciplinah. V zadnjemu delu tekme se aktualni prvaki zavedajoč se pomembnosti tekme le zdramili in premagali nasprotnika v treh igrah, kar je zadostovalo za končno zmago. V današnjem povratnem srečanju je Trata zabeležila visoko zmago, so pa Sežanci nastopili z okrnjeno postavo. Škofjeločani, ki so končali z nastopi v rednemu delu,  trenutno še držijo drugo mesto na ligaški lestvici, ga bodo pa zelo težko zadržali. V končnico jih namreč lahko popelje le dvojna zmaga Velenjčanov nad Skalo prihodnji teden.

Velenje Premogovnik je ta konec tedna meril moči s Krimom. Ljubljančani so v obeh srečanjih v zadnji del tekme prišli z zaostankom. Na domačem terenu jim je preobrat uspel, danes na gostovanju v šišenski dvorani pa so klonili. Z današnjo zmago so novinci v najmočnejši slovenski balinarski ligi potrdili vstopnico na zaključni turnir, “knapi” pa bodo prihodnji konec tedna krojili tudi usodo Trate. Vsekakor jim bo interes osvojiti prvo mesto v skupini, saj bi se v tem primeru v polfinalu prvenstva izognili dominantnemu Hrastu iz Kobjeglave.

Agrochem Hrast in Marjetica Koper sta se pomerila za prvo mesto v skupini. Tako včeraj kot danes so Kobjeglavci popolnoma nadigrali Koprčane in nakazali, da so resen kandidat za letošnjo lovoriko. Še posebej so navdušili nastopi reprezentantov Erika Čeha in Jake Štremfla v hitrostnemu in štafetnemu zbijanju. Tekmo iz Nove Gorice ste si lahko ogledali tudi v neposrednemu prenosu.

 

Aikea Antena odpovedala nastop

Kot kaže se nam ob koncu sezone obeta zaplet, tekmovalno komisijo pa čaka odgovorna naloga. Balinarji Antene so namreč že prejšnji konec tedna odigrali tekmi v čudnih okoliščinah medtem ko so ta konec tedna svojo udeležbo enostavno odpovedali. Kot razlog so navedli število razpoložljivih igralcev, ki ni zadostno za igranje ligaške tekme. Kako bo naslednji konec tedna, ko se bi morali Portorožani pomeriti s Hrastom, pa je seveda še uganka. Včerajšnjo in današnjo tekmo proti Ilirski Bistrici čaka epilog za zeleno mizo.

Rezultati – 9. krog

  • Ljubljana Rakovnik: KRIM – VELENJE PREMOGOVNIK 14:11
  • Sežana: SKALA – TRATA 14:12
  • Nova Gorica: AGROCHEM HRAST – MARJETICA KOPER 20:6
  • Portorož: AIKEA ANTENA – ILIRSKA BISTRICA – ni odigrano

Rezultati – 10. krog

  • Ljubljana Šiška: VELENJE PREMOGOVNIK – KRIM 14:12
  • Škofja Loka: TRATA – SKALA 22:4
  • Koper: MARJETICA KOPER – AGROCHEM HRSAT 6:20
  • Obrov: ILIRSKA BISTRICA – AIKEA ANTENA – ni odigrano

Skupina A

Mesto Ekipe Odigrano Zmaga Poraz Neodločeno +/- Točke
1 SKALA 8 6 2 0 38 12
2 VELENJE PREMOGOVNIK 8 6 2 0 34 12
3 TRATA 8 5 3 0 80 10
4 KRIM 8 3 5 0 -24 6
5 POSTOJNA 8 0 8 0 -128 0

Skupina B

Mesto Ekipe Odigrano Zmaga Poraz Neodločeno +/- Točke
1 HRAST KOBJEGLAVA 8 8 0 0 126 16
2 MARJETICA KOPER 8 5 3 0 28 10
3 ILIRSKA BISTRICA 8 4 4 0 30 8
4 ZABIČE 8 3 5 0 -48 6
5 AIKEA ANTENA 8 0 8 0 -136 0
 
uvrščen v končnico

 

 

 

Previous post Dvojno slavje Sloge na Fužinah
Next post Krimovkam devetnajsta zvezdica
G-Translate »