Krimovkam devetnajsta zvezdica

image_print

Že pred zadnjima dvema krogoma v 1. ligi – članice je bilo jasno, da lahko Krimu slavje prepreči zgolj čudež, saj so Ljubljančanke za potrditev naslova potrebovale zgolj točko. Varovanke Mihe Sodca so 19. zvezdico potrdile že v soboto v Miljah, tako da so lahko nedeljski mestni derbi proti Šiški odigrale povsem sproščeno. Sezono so zaključile kot neporažene, z 12 zmagami in dvema remijema, kar jim je na koncu prineslo tri točke naskoka pred drugo uvrščeno Pivko Oro Met.

“Ligaško tekmovanje je bilo dokaj konfuzno, saj smo drugi del prvenstva odigrali v pospešenem tempu ob številnih testiranjih. Težko je bilo držati normalen ritem treningov. Kljub vsemu se lahko veselimo novega naslova. Sedaj nestrpno pričakujemo okrepitve, s katerimi bomo v naslednji sezoni napadli 20. zvezdico,”je sezono pokomentiral Sodec, ki bo svojo zasedbo konec junija vodila na zaključnem turnirju evropskega klubskega pokala v francoskem Saint Vulbasu.

Boj za tretje mesto v domačem prvenstvu je bil izjemno izenačen, na koncu pa je bron pripadel Desklam, ki so bile ob istem številu točk v medsebojnih dvobojih uspešnejše od kobjeglavskega Agrochem Hrasta.

Prejšnji konec tedna ste si lahko v živo ogledali letošnji derbi najboljših dveh ekip.

Previous post Velenje Premogovnik tretji polfinalist
Next post Svetovni rekord Lea Brnića, Slovenci odlični
G-Translate »