Slovenci osvojili ABC peteroboj

Prvi mednarodni turnir po dolgi pavzi je prinesel veliko slavje slovenske moške reprezentance do 20 let. Na Adriatic Bocce Confederation peteroboju v Tivtu so Slovenci v petek popoldne premagali domačine z 8:4, v soboto tako Srbijo kot Bosno in Hercegovino z 12:0, v nedeljskem zadnjem krogu pa še Hrvaško z 10:2 in prepričljivo osvojila končno prvo mesto pred Črno Goro, Hrvaško, Srbijo ter Bosno in Hercegovino.

Selektor Anton Kosar in pomočnik Igor Istenič sta ponudila priložnost za igro Gašperju Povhu (Skala Sežana), Jaki Štremflu (Agrochem Hrast), Janu Guštinu (Agrochem Hrast), Luki Blaževiču (Jadran Izola), Matiji Poljancu(Kolektor Idrija) in Nejcu Čimžarju Žuranu (Center Kranj).

Skala proti hrvaškemu prvaku

V Tivatu je bil opravljen tudi žreb za polfinalno skupino evropskega klubskega pokala, ki bo na sporedu 19. in 20. junija 2021 v Puli. Lanskoletni slovenski prvak Skala iz Sežane, ki bo zastopal Slovenijo v letošnjem tekmovanju, se bo v polfinalu skupine pomeril z letošnjim hrvaškim prvakom Bistonom iz Baške Vode. V drugem polfinalu se bosta pomerila lanskoletni hrvaški prvak Pula in prvak Črne gore Maini iz Budve. Zmagovalca polfinalov se bosta uvrstila v končnico evropskega pokala, v nedeljskemu finalu pa se bosta pomerila še za prvo klubsko ABC lovoriko.

Previous post Obračun vodilne četverice v Italiji
Next post Janče do zgodovinskega uspeha
G-Translate »