Velenjčani sledijo prvakom

image_pdfimage_print

Z šestmesečno zamudo se je končno pričelo tekmovanje v slovenski balinarski super ligi. Deset ekip je razdeljeno v dve skupini, najboljši dve po dvokrožnem ligaškem sistemu pa si bosta zagotovili nastop v končnici, ki bo kot kaže tako kot lani v mesecu juniju. V prvem superligaškem koncu tedna smo bili priča razburljivim dvobojem, štiri ekipe pa se lahko pohvalijo s polnim izkupičkom po dveh odigranih tekmah.

Aikea Antena je v obeh srečanjih dobro namučila Zabiče, ki so si obe zmagi zagotovili šele v zadnjem delu tekem.  Skala iz Sežane ni imela prevelikega dela v obračunu s Postojno. Nekaj več odpora so Postojnčani nudili v soboto, ko so gostili aktualne državne prvake, v današnjem povratnem srečanju pa so Sežanci Postojnčanom prepustili le zmago v eni izmed iger. V obračunu med Ilirsko Bistrico in Agrochem Hrastom je bilo razburljivo predvsem v Obrovu, kjer je domača Ilirska Bistrica prav tako v zadnjemu delu tekme izpustila priložnost za presenečenje proti favoriziranim gostom. Današnje povratno srečanje je Hrast pokazal vso svojo moč in ni niti slučajno ničesar prepustil naključju. Bistrcu je prepustil le tri točke in z zasluženo zmago prevzel vodstvo na lestvici skupine 2.

Velenjčani kar dvakrat premagali Trato

Prvo letošnjo senzacijo je priredil novinec Velenje Premogovnik , ki je kar dvakrat vzel mero petnajstkratnim državnim prvakom Trati iz Škofje Loke. Prva tekma v Škofji Loki je bila odločena že pred zadnjimi igrami. V prvemu delu tekme sta si ekipi razdelili točke. V tehničnih disciplinah so dominirali gostje, saj so osvojili vseh deset točk in si v svojem premiernem nastopu v škofjeloški trdnjavi zagotovili prvi par točk. V zadnjemu delu tekme so domači zmagali v vseh štirih igrah ter ublažili poraz. Trata je tako na domačem terenu v domačem prvenstvu doživela poraz po verjeli ali ne osmih letih, ko je v tej dvorani slavil Hrast, takrat še na stari klasični podlagi.

Današnje povratno srečanje v ljubljanski balinarski dvorani Šiška, kjer namreč domujejo Velenjčani to sezono, se je pričelo popolnoma drugače. Škofjeločani so pričeli bolj odločno kot dan prej in po prvih povedali z 1:7. V nadaljevanju so “rudarji” ponovno blesteli v tehničnih disciplinah in v zadnji del tekme prišli z minimalnim zaostankom. V zadnjih štirih igrah so bil neuspešni le v igri trojk, v ostalih treh pa so osvojili šest točk in si zagotovili še drugi par točk v letošnjem prvenstvu.

Rezultati – 1. krog

  • Škofja Loka: TRATA – VELENJE PREMOGOVNIK 12:14
  • Obrov: ILIRSKA BISTRICA – AGROCHEM HRAST 12:14
  • Zabiče: ZABIČE – AIKEA ANTENA 14:12
  • Postojna: POSTOJNA – SKALA 7:19

Rezultati – 2. krog

  • Ljubljana: VELENJE PREMOGOVNIK – TRATA 14:12
  • Nova Gorica: AGROCHEM HRAST – ILIRSKA BISTRICA 23:3
  • Portorož: AIKEA ANTENA – ZABIČE 12:14
  • Sežana: SKALA – POSTOJNA 24:2

Skupina A

Mesto Ekipe Odigrano Zmaga Poraz Neodločeno +/- Točke
1 SKALA 8 6 2 0 38 12
2 VELENJE PREMOGOVNIK 8 6 2 0 34 12
3 TRATA 8 5 3 0 80 10
4 KRIM 8 3 5 0 -24 6
5 POSTOJNA 8 0 8 0 -128 0

Skupina B

Mesto Ekipe Odigrano Zmaga Poraz Neodločeno +/- Točke
1 AGROCHEM HRAST 8 8 0 0 126 16
2 MARJETICA KOPER 8 5 3 0 28 10
3 ILIRSKA BISTRICA 8 4 4 0 30 8
4 ZABIČE 8 3 5 0 -48 6
5 AIKEA ANTENA 8 0 8 0 -136 0
 
uvrščen v končnico
G-Translate »