KONČNO !! Super liga se začne ta konec tedna!

image_print

Jubilejna trideseta ligaška sezona v prvi in obeh drugih državnih balinarskih ligah se je sicer uspešno pričela že konec meseca avgusta lani a se je tik pred koncem prvega dela zaradi epidemioloških ukrepov  morala prekiniti. Prvi del ligaškega tekmovanja je uspešno uspelo zaključiti le prvi ženski državni ligi.  Medtem ko se trenutno še ne ve ali se bo sezona v državnih ligah sploh nadaljevala pa je super liga, ki bi se morala pričeti konec meseca oktobra lani,  s polletno zamudo le dočakala  pričetek tekmovanja. Za dodatni dvotedenski zamik je poskrbel tako imenovani “lockdown” vse države zaradi epidemiološke slike.

Deset ekip je razdeljenih v dve skupini, najboljše dve pa se bosta po rednemu delu uvrstili v končnico. Iz super lige tokrat ne izpade nihče. Da bi zmanjšali število testiranj bodo klubi odigrali 5 zaporednih dvojnih kol in tako že sredi meseca maja končali redni del tekmovanja. Seveda se lahko zaplete z morebitnimi okužbami, ampak po temu predlogu bo dovolj časa tudi za prestavljanje tekem.

Ker se bodo tekme odvijale brez gledalcev v balinarskih dvoranah, si boste lahko ljubitelji tega športa lepo število tekem ogledali v neposrednih prenosih. Vse tekme aktualnih državnih prvakov Skale iz Sežane si boste lahko ogledali na youtube kanalu KOSCI TV v režiji Gašperja Kraševca. Kot ste vajeni zadnja leta boste tudi letos določene tekme spremljali na youtube kanalu HEGY TV, nekaj tekem pa bo preko facebook kanala BZS v živo spremljal Simon Maljevac. Tako si bo že prvi konec tedna na spodnjih povezavah možno ogledati kar štiri obračune:

Pari 1. kroga – sobota, 24. aprila 2021 ob 15:00

  • Škofja Loka: TRATA – VELENJE PREMOGOVNIK
  • Postojna: POSTOJNA – SKALA
  • Obrov: ILIRSKA BISTRICA – AGROCHEM HRAST
  • Zabiče: ZABIČE – AIKEA ANTENA
  • MARJETICA KOPER in KRIM prosta

Pari 2. kroga – nedelja, 25. aprila 2021 ob 10:00

  • Ljubljana: VELENJE PREMOGOVNIK – TRATA
  • Sežana: SKALA – POSTOJNA
  • Nova Gorica: AGROCHEM HRAST – ILIRSKA BISTRICA
  • Portorož: AIKEA ANTENA – ZABIČE
  • MARJETICA KOPER in KRIM prosta

Vsak spodrsljaj je lahko usoden

Seveda nas vse skupaj zanima kako so moči razporejene. Tako kot pred vsako sezono, si bom tudi letos dovolil nekoliko špekulirati. Ker bo tekem v rednemu delu manj bo s tem tudi manj prostora za morebitne spodrsljaje.

V prvi skupini sta nesporna favorita za preboj v končnico  aktualni prvak Skala iz Sežane in Trata iz Škofje Loke. Medtem ko se bosta oslabljena Postojna in Krim po vsej verjetnosti borila za četrto mesto v skupini so novinci iz Velenja zaenkrat še uganka. Že v soboto in nedeljo bomo lahko videli ali se “rudarji” z Jasminom Čauševičem in Zoran Rednakom na čelu lahko kosajo z najboljšimi in se morda celo podajo v boj za final-four. Serijski državni prvaki bodo na veliki preizkušnji, saj jih pestijo kadrovske težave kot pravi Damjan Sofronievski, po novem v vlogi vodje ekipe.

V drugi skupini je prvi kandidat za končnico zagotovo Agrochem Hrast, ki ima tudi letos izvrstno ekipo in vsekakor cilja na naslov državnega prvaka. V boju za drugo mesto bi dal prednost Marjetici Koper, ki pa bo morala svojo kvaliteto dokazati na igrišču. Odločilna znata biti že prva dva nastopa proti Ilirski Bistrici po prvomajskih praznikih. V igri za drugo mesto ji bosta največja konkurenta prav lani odlična Ilirska Bistrica in vedno nepredvidljive Zabiče, medtem ko Portorožani z velikimi kadrovskimi težavami nimajo večjih ambicij. “Treniramo zavzeto in imamo veliko željo po igranju.  Sem kar precej neučakan in komaj čakam da ponovno nastopim na slovenski balinarski sceni. Dejstvo, da počivamo prva dva kroga, ocenjujem za neugoden žreb”, je bil vnet letošnja okrepitev Marjetice Klemen Podgoršek.

 

Previous post Gaglianico prvič poražen
Next post Velenjčani sledijo prvakom
G-Translate »