Kozjek prepričan v zmago

image_print

V kraju Perosa Argentina v bližni Pinerola pri Torinu se nam to soboto obeta balinarska poslastica. Derbi šestega kola med La Perosino in BRB Ivreo bo zanimiv tudi za slovenske balinarske navdušence, saj bomo med italijanskimi velemojstri na delu videli tudi štiri slovenske vrhunske balinarje. Naj spomnim, obe ekipi sta se opekli v končnici minule sezone, saj sta bili poraženi v polfinalu. Tekme si žal ne bo možno ogledati v neposrednem prenosu, bo pa bržkone že v nedeljo na voljo enourna reportaža iz te tekme.

V obeh taborih zelo previdni

V taboru “Rossonerosov” sta Aleš Borčnik in Anže Petrič zelo spoštljiva do nasprotnikov. “Zadnja tekma je pokazala, da smo ranljivi v tradicionalnih igrah, zato bo še posebej bližanje zelo pomembno. Vsekakor pričakujemo večji učinek Carla Ballabeneja, ki se po dvotedenski odsotnosti vrača na ligaško sceno. V tehničnih disciplinah smo konkurenčni, zavedamo pa se da ima nasprotnik v svoji zasedbi zvezdniška imena. Moja forma je trenutno na visoki ravni in sem z njo več kot zadovoljen”, pravi Aleš Borčnik, ki daje vseeno prednost gostiteljem sobotnega derbija.

Podobnega mnenja je tudi Anže Petrič:“Zelo se pozna dolgotrajna “korona pavza”. V igri je še vedno precej nihanj, to opažam tudi pri svojih nastopih, zato težko napovem končni izid srečanja. Za povrh je v zadnjih dneh otežena priprava na tekmo, saj meni najbližji balinarski klubi trenutno ne smejo trenirati. Tekma sicer ni odločilna, oboji bi si pa radi zagotovili čim boljšo pozicijo po rednemu delu.”

V tako imenovanemu “Modremu baletu” nastopata Jure Kozjek in Davor Janžič. Medtem ko selektorja slovenske reprezentance nismo uspeli priklicati, očitno je že v samoizolaciji pred odhodom v Italijo, je Jure Kozjek optimistično razpoložen:“Gre za res pravi derbi dveh velikih klubov italijanske prve lige. Letos smo se močno okrepili, prišla sta Davor Janžič in Matteo Mana. Dobro imamo pokrite vse pozicije, tako v klasičnih igrah kakor tudi v tehničnih disciplinah. Ob predpostavki, da bomo nastopili na domačemu terenu, sem prepričan, da nasprotnika lahko premagamo, seveda pa bomo morali izrečene besede dokazati na igrišču.”

Srečali se bodo tudi ostali trije Slovenci. Oprešnik in Sodec bosta gostila kapetana slovenske izbrane vrste Dejana Tonejca.

SERIE A – 6. kolo – sobota, 10. april 2021 ob 14.00 uri

  • LA PEROSINA – BRB IVREA
  • LOANESE – NOVENTA
  • GAGLIANICO – MARENESE
  • SALUZZO – prost

 

Previous post Favoriti zabeležili visoke zmage
Next post La Perosini hladen tuš na domačem terenu
G-Translate »