Super liga da ali ne !?

image_print

Balinarska superligaška sezona, ki bi se morala pričeti že konec meseca oktobra lani, še vedno visi v zraku. Seveda se velika večina balinarskih navdušencev sprašuje zakaj medtem ko na Hrvaškem in v Italiji sezona pod določenimi pogoji tekoče poteka. Po informacijah, ki sem jih dobil, je vodstvo Balinarske Zveze Slovenije upoštevalo izglasovano stališče večine superligašev, da pod pogoji, ki jih nalagajo aktualni odloki slovenske vlade, ne želijo tekmovati. So pogoji res tako nemogoči ali pa imajo nekatere ekipe morda kakšen drug interes? Morda želijo prevedriti sezono tisti, slabši na papirju, vsaj tak občutek sem dobil. Upam, da se motim. Neizvedba ligaškega tekmovanja zagotovo ne bi bila dobra reklama za že tako medijsko zanemarjeno športno panogo kot je balinanje, še posebej ob dejstvu da lahko ostanemo edini, ki se ne bomo lotili tekmovanja. V tem primeru se pa zna zgoditi, da bomo na kakšni naslovnici.  Covid 19 je žal kruta realnost in kljub največjemu možnemu optimizmu bodo trenutni varnostni ukrepi po moji oceni ostali kruta realnost vse letošnje leto pa tudi v prihodnjem letu.

Res ni enostavna izvedba tekme, tako kot je to v normalnih pogojih, ni pa neizvedljiva. Treniranje je dovoljeno vsem ekipam najvišjega ranga, tudi tistim, ki so trenutno na tako imenovanem rdečem seznamu, torej ekipe obalno-kraške statistične regije. Tudi izvedba tekme je izvedljiva pod pogojem da vsak izmed udeležencev (igralci, sodniki, trenerji, novinarji …itd.) predložijo negativni hitri test, na vhodu v dvorano morajo biti nameščena razkužila in vsi, ki se ne nahajajo na igrišču morajo nositi zaščitne maske,  v dvorani pa ne sme biti gledalcev. Bržkone bo izvid hitrega testa možno nadomestiti s potrdilom o cepljenju ali pa s potrdilo da ste virus preboleli. Skratka ukrepi skoraj identični kot so to v Italiji, kjer so še tako goreči nasprotniki sprejeli pravila in igrajo.

“Balinarska Zveza pripravlja vse potrebno za zagon super lige. Želimo pričeti s tekmovalnimi aktivnostmi. Stroške testiranj bodo državni ligaši tako kot v drugih športnih panogah dobili povrnjene. Za izvedbo tekem imamo pripravljen poseben protokol. Končna odločitev bo padla na seji izvršnega odbora, ki bo v kratkem”, je bil jedrnat Simon Maljevac, vodja pisarne BZS.

Previous post Gaglianico in La Perosina slavila drugič zapored
Next post INTERVJU – Jože Skrbinek
G-Translate »