Svetovna prvaka združila moči

image_print

Minili so kar štirje meseci od mojega zadnjega javljanja, razloge za to verjetno ne rabim posebej navajati. Ker se super liga ni pričela po začrtanem planu je sedaj že jasno, da od napovedanih začasnih vrnitev reprezentantov Anžeta Petriča in Aleša Borčnika na slovenska balinišča ne bo nič. Medtem ko se še ne ve, kdaj bodo superligaši pričeli z nastopi, pa naj bi se tekmovanje v Serie A pričelo konec tega tedna. Tudi v Franciji čakajo na ugodnejše epidemiološke razmere, saj je bilo v najmočnejši državni ligi odigrano le prvo kolo prvenstva, ki mu je sledila prekinitev. Ligaško tekmovanje trenutno poteka le na Hrvaškem. Pri naših vzhodnih sosedih se je prva liga razdelila v dve skupini, najboljši dve ekipi iz vsake skupine pa se bosta uvrstili v končnico hrvaškega prvenstva. Po devetih odigranih kolih sta v najboljšem položaju Biston na jugu in Istra Poreč na severu.

Že konec jeseni je postalo jasno, da se bo dolgoletni reprezentant, ki trenutno opravlja tudi vlogo članskega selektorja, Davor Janžič, iz BRB Ivree preselil v La Perosino, kjer bo združil moči s staroselcem in reprezentančnim kolegom Juretom Kozjekom. Ugasli Borgonese sta  zapustila reprezentanta Dejan Tonejc, ki je po novem član Novente, novo sredino pa si je bil posledično prisiljen najti tudi Anže Petrič, pridružil se je Alešu Borčniku pri BRB Ivrei. V Italijo se vrača tudi Gregor Oprešnik, v ekipi Loanese pa se mu bo pridružil Žan SodecNajmočnejša italijanska liga, v kateri bo nastopalo sedem Slovencev, bo štela sedem ekip. Za naslov državnega prvaka se bodo potegovali: La Perosina, BRB Ivrea, Noventa, Gaglianico, Marenese, Loanese in Saluzzo medtem ko so Pontese, Borgonese in Ferriera do nadaljnega odšli v zgodovino.

Pari – 1. kolo, sobota 27.02.2021 ob 14:00

  • Saluzzo – Gaglianico
  • BRB Ivrea – Noventa
  • La Perosina – Loanese
  • Marenese – prost

Spremembe tudi v super ligi

Jubilejne tridesete ligaške sezone si zagotovo nismo želeli take kot trenutno je. Zaradi časovne stiske, bo slovenska super liga modificirana  v kolikor seveda želimo izpeljati letošnje prvenstvo. Izvršni odbor BZS je že potrdil predlog tekmovalne komisije, ki govori o tem, da se bo deset ekip super lige na osnovi vrstnega reda rednega dela lanske sezone razdelilo v dve skupini. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili na zaključni turnir medtem ko bosta zadnje dve uvrščeni ekipi odigrali tako imenovani play-out.

  • Skupina 1: Trata, Skala, Krim, Postojna inVelenje Premogovnik
  • Skupina 2: Agrochem Hrast, Zabiče, Ilirska Bistrica, Marjetica Koper in Aikea Antena
Previous post Vila Ana letošnji državni prvak
Next post Visoka zmaga BRB Ivree
G-Translate »