Vila Ana letošnji državni prvak

image_pdfimage_print

Danes je bilo na sporedu zadnje dejanje letošnje petankarske sezone. Sklepno dejanje je po vseh zapletih s prestavljanjem enega izmed polfinalov ekipnega ligaškega prvenstva ter posledično tudi finala gostila Krvica, potem ko so vsi akterji odpovedali organizaciji zaključka letošnje ligaške sezone. Prvi polfinalni obračun med Vila Ano in Krvico je bil namreč odigran že konec meseca septembra.

Današnji jutranji polfinalni obračun so bolje pričeli Hribovci. Sloga je v drugi fazi tekme vzpostavila ravnotežje, tako da je o zmagovalcu odločala zadnja tretjina tekme v kateri so bili uspešnejši Slogaši. V finalu so se branilci naslova pomerili z letos še neporaženo ekipo, ki je nizala visoke zmage in mlela svoje nasprotnike. Tudi v finalu ni bilo nič drugače, saj so petankarji Vila Ane hitro opravili z nasprotniki in zasluženo osvojili svoj prvi naslov ekipnih državnih prvakov. Za ekipo iz ljubljanskega Polja so letos nastopali Gregor Sever, Gregor Oprešnik, Dragan Antonijevič, Darinka Kujavec, Mojca Majetič, Dragan Kutlačič, Drago Vorih, Emsud Kreštič in Rok Mihič.

Letošnja petankarska sezona je tako pod streho. V tekmovalnem koledarju je sicer zabeleže še eden družabni turnir v mesecu septembru, ampak je le-ta zaradi epidemije pod velikim vprašajem.

POLFINALE

  • VILA ANA – KRVICA 5:1
  • SLOGA “A” – HRIBOVCI 5:3

FINALE

  • VILA ANA – SLOGA “A” 5:0

 

G-Translate »