Korona znova zaustavila sezono

image_pdfimage_print

Izredne razmere in ukrepi zaradi širitve korona virusa so botrovale odločitvi vodstva Balinarske Zveze Slovenije o vnovični prekinitvi balinarske sezone. Sestal se je sekretariat Balinarske zveze Slovenije, ki je ob upoštevanju trenutne epidemiološke situacije v državi, dodatnih omejitev in skrbi za zdravje vseh balinark, balinarjev in ljubiteljev balinarskega športa ter kontaktov s klubi prve in druge državne lige sprejel naslednje sklepe:

  1. Tekmovanje v prvi in v obeh drugih državnih ligah se na željo večine državnih ligašev nemudoma prekine in se nadaljuje spomladi 2021 v skladu s koledarjem tekmovanj za leto 2021, ki ga mora potrditi izvršni odbor BZS. Prekine se tudi tekmovanje v območnih ligah.
  2. Tekmovanje v državnih ligah U-14 in U-18 se začasno prekine in se nadaljuje takoj, ko se bodo razmere v državi normalizirale.
  3. Sezona v superligi 2020/21 se v želji po igranju tekem brez dodatnih omejitev in povratku gledalcev na tribune balinarskih dvoran začne 14 dni kasneje – 14.11.2020, prvi del pa bi se zaključil do konca decembra kot je predvideno v koledarju. Ob morebitni dodatni zaostritvi razmer je možna dodatna sprememba termina začetka nove sezone.
  4. Državna prvenstva v vseh starostnih kategorijah, ki bi morala biti odigrana v oktobru in začetku novembra 2020, se preložijo do stabilizacije razmer. Novi termini bodo pravočasno objavljeni. Nadaljevanje tekmovanja v Pokalu BZS v ženski in moški konkurenci se prestavi na april 2021.

Balinarska zveza Slovenije bo še naprej spremljala stanje in skupaj s klubi skušala najti najbolj primerne rešitve. Verjamemo, da nam lahko s skupnimi močmi ob spoštovanju ukrepov uspe izboljšati trenutno zdravstveno situacijo in kmalu v polnem pogonu ponovno zagnati balinarska tekmovanja pred polnimi tribunami.

G-Translate »