Jure Kozjek prvič tudi državni prvak

image_pdfimage_print

Državno prvenstvo v igri posameznikov se je zaključilo z zmagoslavjem Jureta Kozjeka, ki je v konkurenci 64 balinarjev iz celotne Slovenije v Ljubljani v velikem slogu prvič prišel do cenjene lovorike v tej disciplini in to po tem ko je kar trikrat zapored osvojil naslov svetovnega prvaka, enkrat pa je bil tudi prvak stare celine.

Z novim formatom tekmovanja v katerem imajo pravico nastopa tudi slovenski balinarji, registrirani v tujini,  je Balinarska zveza Slovenije v sodelovanju z organizatorjem BŠK Polje na državno prvenstvo v igri posameznikov privabila skorajda vse najboljše slovenske balinarje, ki so se brez prisotnosti gledalcev za lovoriko merili na osmih igriščih v Ljubljani in okolici. Že prvi krog je postregel s številni zanimivimi obračuni, med katerimi velja omeniti tesni zmagi Erika Čeha (Agrochem Hrast) proti Simonu Možini (Aikea Antena Portorož) in Žana Sodca (Krim Ljubljana) proti Davidu Širclju (Zabiče).

Tudi v nadaljevanju tekmovanja ni manjkalo razburljivih in zelo kakovostnih tekem. V polfinale, ki je v popoldanskih urah potekal v balinarski dvorani v Šiški, so se zasluženo uvrstili Jure Kozjek (La Perosina Italija), Žan Sodec (Krim Ljubljana), Gašper Povh (Skala Sežana) ter Erik Petrič (Agrochem Hrast), ki je predtem izločil kar dva klubska kolega Gregorja Severja in Erika Čeha.

Oba polfinalna dvoboja sta bila izredno napeta in v obeh je odločitev o zmagovalcu padla šele v zadnjem obratu. V spopadu izkušenih balinarskih mojstrov se je Kozjek po zaostanku s 6:8 izvlekel iz Petričevega primeža s tremi točkami v zadnjem obratu, medtem ko je v dvoboju mladih reprezentantov o zmagovalcu odločal zadnji obrat, v katerem je bil spretnejši Sodec. V velikem finalu je večkratni svetovni in evropski prvak v tej disciplini Kozjek povedel že z 10:4, vendar se Sodec ni predal. Dobrih 11 minut pred koncem je izenačil na 10:10, a je Kozjek v zaključku dvoboja vnovčil svoje bogate izkušnje in zasluženo dvignil zmagovalni pokal.

Končni vrstni red

  1. Jure Kozjek (La Perosina – Italija)
  2. Žan Sodec (Krim Ljubljana)
  3. Gašper Povh (Skala Sežana)
  4. Erik Petrič (Agrochem Hrast Kobjeglava)

Žal napovedani prenos v živo iz dvorane v Šiški ni bil izpeljan. Trudil sem se odpraviti tehnične težave ampak žal neuspešno. Iskreno se opravičujem in prosim za razumevanje.

G-Translate »