Skrbinek in Lemutova osvojila TOUR

image_pdfimage_print

Končana je letošnja petankarska sezona TOUR. Zadnji turnir dvojic je zaradi prvotnih ukrepov vlade odpadel. Šele včeraj pozno popoldan je vlada RS na pritisk večjih športnih zvez ukrepe za ta konec tedna omilila, a je bilo za za ponovno aktivacijo petankarske karavane žal prepozno. Tega žal nekateri ne razumejo in zato že kujejo teorije zarote. Veliko nezadovoljstva se je pojavilo predvsem v taboru Medvedov, ki so upali na končno zmago Adama Sefiča med člani. Lahko rečem le, da ni prav očitati karkoli nekomu, ki se je praktično vso sezono trudil izpeljati tekmovanje po vseh pravilih in ob bledemu delovanju TRK nosil na svojem hrbtu odgovornost za regularno in zakonsko pravilno izvedbo vseh turnirjev. Izjave nekaterih na socialnih omrežjih so milo rečeno neprimerne in žaljive.

Med članicami se je prvič na vrhu lestvice znašla Barbara Lemut, članica ŠD Sloga: “Za nami je težka sezona, še posebej zaradi negotovosti, ki jo je vnašala epidemija. Nekajkrat v preteklosti sem že bila blizu, a tako blizu še nikoli. Tokrat mi je uspelo kar nekaj odličnih jesenskih nastopov, ocenjujem, da je bila glavna prelomnica na državnem prvenstvu dvojic, ko sem z drugim mestom nekako prevesila tehtnico na lestvici TOUR na svojo stran.”

Tudi med člani je slavil petankar ŠD Sloga, četrtič v svoji karieri je to čast doživel Jože Skrbinek: “Iskreno rečeno, nisem računal na zmago v skupnem seštevku. Ko sem pred zadnjim turnirjem prevzel vodstvo, je bilo jasno, da ponujene priložnosti ne smem izpustiti iz rok. Ničesar nisem prepustil naključju, za nastop sem se dogovoril celo s starim znancem iz Španije. Res škoda, da je zadnji turnir odpadel saj sem želel končno zmago potrditi na terenu.”

Na lestvici cicibanov in mladincev je končno prvo mesto osvojila Neža Podgoršek, igralka Krvice. Lahko rečemo več kot zasluženo, saj je v zadnjemu delu sezone nanizala nekaj izjemnih rezultatov.

Turnirski del sezone je tako končan. Na sporedu je le še nekaj družabnih turnirjev, ki pa so glede na epidemiološko napoved pod velikim vprašajem. Nedokončano ostaja ligaško tekmovanje. Čakamo drugega finalista, Vila Ana se bo v boju za prvaka pomerila z zmagovalcem dvoboja Sloga “A” – Hribovci. Kdaj bo to, pa bo znano v prihodnjih dneh.

TOUR 2020 – ČLANI

  1. Skrbinek Jože (Sloga) – 476,00
  2. Sefič Adam (Medvedi) – 452,00
  3. Bonšek Blaž (Sloga) – 404,00

TOUR 2020 – ČLANICE

  1. Lemut Barbara (Sloga) – 520,00
  2. Jamnik Kaja (Sloga) – 466,00
  3. Šeruga Tatjana (Krim) – 266,00

TOUR 2020 – MLADINCI IN CICIBANI

  1. Podgoršek Neža (Krvica) – 314,00
  2. Božnar Nik (Zarja) – 250,00
  3. Pisek Teo (Zarja) – 242,00
G-Translate »