Balinarji prekolesarili Slovenijo

image_pdfimage_print

Pobudnik balinarsko – kolesarske akcije Dejan Korošec, sicer član superligaša Marjetica Koper, je ob pomoči Balinarske zveze Slovenije uspel zbrati zvenečo ekipo balinarjev, ki so se jim na več kot 250 kilometrov dolgi poti pridružili tudi številni ljubitelji kolesarstva, poskrbljeno pa je bilo tudi za ustrezno spremstvo. Karavana, v kateri so bili tudi nosilci odličij iz svetovnih prvenstev, je svojo pot pričela v soboto zjutraj v sončni Kobjeglavi, kjer so jim lepo popotnico pripravili člani in članice domačega Agrochem Hrasta. Sledila je pot do Sežane, kjer so jih pričakali balinarji tamkajšnje Skale, med vožnjo proti Postojni pa jih je že oviral dež, tako da je bil postanek v prostorih tamkajšnjega superligaša več kot dobrodošel. Popoldanska vožnja jih je vodila preko Ljubljane do domovanja škofjeloške Trate, ki se je izkazala z izjemnim gostoljubjem, kolesarji pa so kljub utrujenosti poprijeli tudi za krogle.

Nedelja je prinesla oblačen štart v prestolnici izpred objekta BŠK Krim. Na poti prek ljubljanskega Barja proti Notranjski in preko Postojne proti Ilirski Bistrici, kjer so se domačinom pridružili tudi balinarji Zabič, so se izza oblakov že začeli kazati sončni žarki. Zaključni del dvodnevne zahtevne preizkušnje je prinesel pot proti Slovenski Istri, v kateri domujeta zasedbo Marjetice Koper in Aikea Antene Portorož, ki sta balinarsko – kolesarsko karavano pričakali v koprski Taverni.

 “Menim, da je bil dogodek zelo pozitiven. Kljub slabemu vremenu smo uspešno odpeljali vse etape. V soboto nam je malce nagajal dež, v nedeljo pa veter. Uspešno smo povezali prizorišča klubov superlige in s tem potrdili, da smo balinarji vrhunsko pripravljeni športniki. Za vrhunske rezultate je pač potrebno veliko treninga,” je odmevni športni dogodek opisal pobudnik akcije Dejan Korošec.

G-Translate »