Pred nami je šesta sezona

image_pdfimage_print

Zametki HEGY TV sicer segajo že v leto 2011, ko je bil izpeljan prvi neposredni prenos iz ženskega evropskega prvenstva v Rogaški Slatini, sledilo je spremljanje moške članske balinarske reprezentance na evropskih in svetovnih prvenstvih (Pazin 2012, Bahia Blanca 2013, Koper 2014, Rijeka 2015 in Nica 2016). Prav leto 2015 je bilo prelomno, saj je luč sveta ugledal športni portal HEGY.SI, ki združuje balinanje in petanko, športni panogi, ki sta načeloma pod skupnim mednarodnim okriljem imenovanim C.M.S.B.

Minilo je pet, po moji oceni uspešnih let, ko smo lahko redno spremljali super ligaške dvoboje iz slovenskih balinarskih dvoran. V neposrednem prenosu ste si lahko ogledali kar 52 tekem. Tej kvoti lahko pripišemo še 7 tekem evropskega pokala, finalna turnirja ženskega evropskega pokala v Idriji in v Ljubljani ter finale ženske balinarske lige LIBL v Ljubljani. Velja omeniti tudi neposredno javljanje iz promocijskih balinarskih dogodkov kot sta na primer »Dan slovenskega balinanja« in »Dobrodelno balincanje«, za nameček pa je bil izpeljan tudi prenos ene tekme prve slovenske lige. V posnetku ste si lahko ogledali tudi dva obračuna v italijanski »Serie A«. Na račun Balinarske Zveze je iz tega naslova v preteklih letih prišlo kar nekaj sponzorskih sredstev, je pa v tem segmentu še ogromno rezerv, ki jih v bodoče velja izkoristiti.

Z opremo, ki je na voljo,  je bil po moji oceni dosežen maksimum. Malokdo ve, da izvedba po sistemu “one-man-band” zahteva izjemno koncentracijo, saj v eni osebi istočasno združujem več aktivnosti. Poleg komentiranja je potrebno upravljati s kamerami, paziti na tehnično delovanje opreme in biti hkrati pozoren na dogajanje na igrišču. Poleg tega je potrebno velikokrat odgovarjati na sporočila, ki sem jih prejemal na telefon, Facebook ali Youtube klepetalnico. Poizkusite pa boste videli, da ni enostavno. Kljub občasnim težavam so nekateri prenosi uspeli bolje, nekateri nekoliko slabše, v povprečju pa sem lahko zadovoljen. Srčno upam, da je zadovoljna tudi moja zvesta publika pred malimi ekrani, na katero sem vsekakor ponosen, saj se število gledalcev in gledalk iz leta v leto povečuje. Seveda idej ni zmanjkalo, jih je še kar nekaj na zalogi, ampak le-te zahtevajo boljšo opremo, morda tudi številčnejše moštvo, predvsem pa več časa za pripravo. Brez tega napredka ne more biti.

Kaj lahko pričakujemo v novi sezoni?

V novi balinarski sezoni, ki je mimogrede jubilejna trideseta po vrsti, boste lahko na tem portalu spremljali dogajanje na slovenski balinarski sceni s poudarkom na super ligi in prvi slovenski državni ligi. Nekaj prostora bom zagotovo namenil tudi prvi ženski balinarski ligi, ki zna biti letos še kako zanimiva, na svoj račun pa bodo seveda prišle tudi vse reprezentančne selekcije. Prvič bom podrobneje spremljal tudi vsa balinarska državna prvenstva vključno s pokalnim tekmovanjem, ki je doživelo preobrazbo. Medtem ko je praktično  že vse pripravljeno na pričetek nove balinarske sezone pa že čakamo na nadaljevanje letošnje petankarske sezone. Koledar tekmovanj bo, to je že sedaj jasno, krojila epidemiološka slika, vsi skupaj pa upajmo, da do večjih prekinitev športnih prireditev ne bo prišlo.

 

G-Translate »