Davor Janžič je novi selektor

image_pdfimage_print

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na nedeljski seji za novega selektorja moške članske reprezentance potrdil dolgoletnega člana izbrane vrste Davorja Janžiča.  Slovensko moško balinarsko reprezentanco je v zadnjem obdobju uspešno vodil Aleš Škoberne, ki je s položaja sestopil v lanskih poletnih mesecih. Na novembrskem svetovnem prvenstvu v Turčiji je zasedbo kot vršilec dolžnosti vodil selektor mladih reprezentanc Anton Kosar, vodstvo Balinarske zveze Slovenije pa je aprila objavilo razpis na katerega se je prijavilo pet kandidatov.

Izvršni odbor je na odgovorno funkcijo z mandatom do konca leta 2021 imenoval Davorja Janžiča, ki sodi med najuspešnejše svetovne balinarje.

Pred 39-letnikom, ki je svojo balinarsko pot pričel pri škofjeloški Trati, trenutno pa je še vedno aktiven igralec pri italijanskem prvoligašu BRB Ivrei iz okolice Torina, je velik izziv. Naslednik nekdanjih selektorjev Darka Guština, Pavleta Švare, Aleša Škoberneta in Antona Kosarja, ki je tako uradno zaključil igralsko reprezentančno kariero, ima jasno vizijo: “Vesel sem, da sem ostal vpet v reprezentančno zgodbo. Potrudil sem bom po najboljših močeh, da bom reprezentanco vodil do takšnih uspehov kot so bili doslej. Načrtujem, da bi kmalu preveril pripravljenost širšega izbora potencialnih reprezentantov. V kratkem bomo zavihali rokave.”

G-Translate »