Krimovci poraženi v tekmi sezone

image_pdfimage_print

Po več kot trimesečnem premoru smo končno dočakali nadaljevanje superligaškega tekmovanja. Vse oči so bile uprte v prestolnico kjer sta se v tekmi sezone pomerila Krim in Zabiče, dvoboj pa je odločal o četrti vstopnici za nastop v končnici, ki bo na sporedu čez dva tedna. Dvoboj poln preobratov, ki ste si ga lahko ogledali v neposrednemu prenosu, so bolje pričeli Ljubljančani. Na uvodu prvega dela tekme so pobudo imeli gostje, a so domači uspeli narediti preobrat in povesti z delnim izidom 6:2. Sledil je nastop v tehničnih disciplinah, kjer smo bili priča dominaciji gostov. Zabičani so v zanimivih in tesnih obračunih osvojili kar devet točk in v zadnji del tekme prišli s prednostjo štirih točk. V naelektrenemu ozračju so sodniki pokazali kar tri rumene kartone. V zadnjemu delu tekme so Krimovci pokazali premalo energije in volje za ponovni preobrat in točki sta zasluženo odšli v Zabiče.

Ljubljančane lahko tako v zadnjemu krogu reši le čudež. Vsekakor morajo premagati Postojno na gostovanju, Košana pa bi morala na gostovanju presenetiti Zabiče, ki so v domači dvorani izgubili zadnje štiri tekme.

Na ostalih prizoriščih ni bilo presenečenj. Trata je po pričakovanjih visoko premagala Anteno, Agrochem Hrast je na gostovanju premagal neugodno Ilirsko Bistrico, Marjetica Koper ni imela večjih težav proti Postojni, Skala pa se je znesla nad Košano in z novim parom točk potrdila uvrstitev v končnico.

Rezultati – 17. krog

G-Translate »