Zelena luč za izvedbo tekmovanj

image_pdfimage_print

Ob sprostitvi tako imenovanih korona ukrepov je vodstvo Balinarske Zveze Slovenije v sodelovanju s klubi in Območnimi balinarskimi zvezami sprejelo ključne odločitve v zvezi z ligaškim tekmovanjem. Sezona 2019/2020, ki je bila zaradi izbruha epidemije prisilno prekinjena, se bo praktično zaključila po že odigrani polovici prvenstva. Izjema je super liga, ki bo v mesecu juniju najprej s preostalima dvema krogoma rednega dela končala ta del tekmovanja, sledil bo še zaključni turnir najboljše četverice po katerem bomo dobili letošnjega državnega prvaka. V tem trenutku še vedno velja uredba, ki veleva da gledalci na tekmah ne smejo biti prisotni a se bodo, vsaj upam tako, do sredine junija razrahljali tudi tovrstni ukrepi. Ne glede na to lahko že sedaj najavim, da si boste imeli možnost v živo preko interneta ogledati superligaško tekmo 17. kola med Krimom in Zabičami.

V ostalih državnih ligah bo vrstni red po polovici prvenstva priznan tudi kot končni vrstni red, tako so med članicami novi naslov državnih prvakinj osvojile balinarke Krima. V prvi državni ligi si je napredovanje v super ligo priborila ekipa Velenje Premogovnik, zmagovalca drugih državnih lig pa sta postala Mengeš Rakoll na vzhodu in Nanos na zahodu, ki se bosta za mesto v prvi državni ligi pomerila v dodatnih kvalifikacijah. Medtem ko je že jasno, da superligaško druščino zapušča Košana, pa iz ostalih državnih in območnih ligah ne izpade nihče. To pomeni, da bosta šteli naslednjo sezono prva državna liga in ena izmed obeh drugih državnih lig po enajst ekip.

Tekmovalna komisija BZS pa seveda še ni končala z delom. V pripravi je namreč predlog za izvedbo mladinske državne lige, pa tudi predlog za izvedbo državnih prvenstev, ki so vezana na koledarsko leto. Omenjena tekmovanja se bodo predvidoma odvijala jeseni. Do konca septembra so zamrznjena tudi vsa mednarodna tekmovanja pod okriljem FEB, tako bo o usodi letošnjih evropskih prvenstev in evropskega klubskega pokala kaj več znanega šele v pričetku jeseni.

Na igrišča tudi petankarji

S tekmovanji pričenjajo tudi slovenski petankarji, ki so morali odložiti pričetek letošnje sezone. Po odpovedi nekaterih turnirjev je trenutno v pripravi korekcija letošnjega tekmovalnega koledarja. Jasno je že, da letos ne bo sporedu turnirjev Centrope cup, prednost pa bo vsekakor imela izvedba državnih prvenstev. Zaradi odpovedi nekaterih mednarodnih dogodkov se je sprostilo kar nekaj terminov. V tem trenutku je znano le, da se bo državna petankarska liga pričela 27. maja, ko bo na sporedu prvi krog.

 

G-Translate »