Balinanje ob bok golfu in tenisu

image_pdfimage_print

Balinanje se pridružuje golfu, tenisu in še nekaterim športnim panogam,  ki jih vlada Republike Slovenije nekako ob varnostnih ukrepih dovoljuje pri rekreaciji državljank in državljanov. Žal pa se tekmovalno balinanje verjetno nikoli ne bo moglo meriti z omenjenima športoma po denarju. Kakor koli že, dovoljeno je rekreiranje posameznikov na balinišču, nikar pa ne pozabite, da je še vedno prepovedan skupinski trening ali kakršnokoli tekmovanje. Enak ukrep velja tudi za ljubitelje petanke.

Balinarska sezona je bila prekinjena dva kroga pred koncem rednega dela super lige. Medtem, ko bi moral že potekati drugi del sezone v ostalih državnih in območnih ligah, tekmovalna komisija BZS skupaj s klubi  išče rešitve z namenom da pride do kar se da pravičnega zaključka te sezone in istočasno da se bo naslednja sezona pričela normalno.  Super liga je verjetno še najmanj problematična, čeprav bi jo bilo dobro izpeljati vsaj do registracije za naslednjo sezono, to pa je do pričetka meseca avgusta. Predvideva se da se za končanje letošnje super lige potrebuje dva konca tedna, prvi vikend naj bi bilo na sporedu dvojno kolo, drugi vikend pa zaključni turnir. Seveda pa bodo ekipe potrebovale vsaj kakšen teden za pipravo na ponovni zagon. Prekinitev zagotovo najbolj obžalujejo pri Skali in Krimu saj sta bili obe ekipi v naletu, še posebej Skala pa je prikazala izjemno formo predvsem v tehničnih disciplinah. Končna odločitev je pogojena z odredbami slovenske vlade v prihodnjih dneh. Posledično visijo v zraku tudi vsa državna prvenstva in tudi mednarodna tekmovanja vključno z ženskim evropskim prvenstvom v Ljubljani.

Nič kaj bolje se ne godi petankarjem. Svetovno prvenstvo za člane v Švici je prestavljeno na naslednje leto, evropsko žensko prvenstvo v Španiji pa na konec meseca oktobra letos. V celoti je odpovedano tekmovanje Centrope cup, tekmovalna komisija ZDPS pa bo morala po vsej verjetnosti še oklestiti letošnji koledar. Vsekakor bodo imela prioriteto državna prvenstva, vse ostalo pa bo jasno takrat, ko bodo dokončno sproščeni trenutni ukrepi, ki veljajo po vsej državi.

Vsled prestavitvi Olimpijskih iger v Tokiu na prihodnje leto so posledično za eno leto prestavljene tudi Sredozemske igre v Alžiriji in Svetovne igre v ZDA, ki bi prvotno morale biti na sporedu prihodnje leto.

G-Translate »