Sezona ostaja v zraku

image_pdfimage_print

Novi korona virus je več kot očitno zagrenil življenje tudi vsem športnikom in balinarji seveda niso izjema. Življenje se je namreč praktično ustavilo po vsej Evropi in v vseh segmentih družbe. Da bi se čimprej rešili iz te zagate apeliram na vse, da upoštevate navodila odgovornih institucij in se v tem kriznem času zadržujete doma.

Tekmovalni koledar visi v zraku

Balinarska karavana se je bližala prvemu vrhuncu v letošnjem koledarkemu letu, dva kroga pred napetim koncem rednega dela pa se je moralo zaustaviti tekmovanje v super ligi. Tudi v italijanski “Serie A”, kjer so kot prvi zaustavili tekmovanje, sta do konca rednega dela preostala dva kroga, na Hrvaškem pa morajo do končnice odigrati še tri kroge rednega dela. V francoski “Elite 1” je bila praktično končana druga faza ligaškega tekmovanja, odigrati se mora le še veliki finale, ki bo prinesel letošnjega državnega prvaka. Glede na trenutno situacijo dvomim, da bi lahko dobili prvake do konca aprila, pod velikim vprašajem pa so trenutno tudi nastopi v mesecu maju. Posledično se pomika tudi termin evropskega klubskega pokala, ki bi ga bilo po mojem mnenju že sedaj najbolje prestaviti na jesen. Žensko evropsko prvenstvo, ki bi moralo biti na sporedu v začetku meseca maja, je že prestavljeno. Natančen termin še ni znan, bržkone pa tekmovanja pred mesecem avgustom ne bo možno izpeljati. Ne gre pozabiti na tudi na tekmovanja v ostalih državnih ligah, pa tudi na tekmovanja v posameznih območnih ligah ne. Zagotovo se ne bodo nadaljevala po predvidenim planu in se bodo verjetno zavlekla v mesec julij, morda avgust. Tu so še območna in nato državna prvenstva za katera bo morala tekmovalna komisija odrediti nove termine in morda poiskati novo rešitev glede načina izvedbe. Tu je seveda še registracija za novo sezono, ki je zadnja leta v začetku meseca avgusta, letos pa je vse odvisno od poteka nastale epidemije.

Začetek petankarske sezone bo verjetno prestavljen

V enakih težavah so se znašli tudi pri Zvezi društev petanke Slovenije. Petankarska sezona bi se morala pričeti naslednji teden z nastopom najboljših igralk in igralcev pretekle sezone na turnirju “Masters” v Velenju. V mesecu aprilu so po tekmovalnemu koledarju na sporedu še trije turnirji in sicer dva turnirja ranga “Tour” in eno državno prvenstvo. Osebno dvomim da se bodo lahko odigrali, pod velikim vprašanjem pa je tudi slovenski turnir Centrope cup, ki naj bi bil v začetku meseca maja v Ljubljani. Odpovedani so bili že nekateri družabni turnirji, nekateri pa verjetno še bodo. Razpored v državni ligi sicer še ni znan, se bo pa pričetek ligaške sezone verjetno tudi pomaknil proti koncu meseca maja. Kot kaže bo zaradi pomanjkanja terminov postaviti prioritete, to pa je seveda naloga tekmovalno registracijske komisije.

Da bo ugibanj čimprej konec “ferderbajmo” virus – zato ostanimo doma!

 

 

G-Translate »