GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

14 Dec 2019
14:45 -
Postojnska jama - Marjetica Koper
   
worldchamp
   

BALINANJE  

14 Dec 2019
Elite 1
14 Dec 2019
Prva HBL
14 Dec 2019
Serie A
14 Dec 2019
Super liga
21 Dec 2019
Super liga
04 Jan 2020
Elite 1
11 Jan 2020
Trophee Beraudier
12 Jan 2020
Trophee Beraudier
   

PETANKA  

   
   

Statistika obiskov

Slovenia 75.8%Slovenia
United States 16.4%United States
Croatia 4.5%Croatia
Ireland 0.7%Ireland
France 0.4%France

Danes: 8
Včeraj: 45
Ta teden: 293
Prejšnji teden: 951
Ta mesec: 1525
Prejšnji mesec: 5090
Skupaj: 74239

Turški Mersin, ki se ga spominjamo po organizaciji Sredozemskih iger leta 2013, bo letos gostil dva dogodka. V začetku meseca novembra bo najprej na sporedu svetovni pokal za ženske na katerem bodo nastopile najboljše reprezentance zadnjega svetovnega prvenstva.  Naj spomnim, prvi svetovni pokal je bil na sporedu v mesecu februarju leta 2017 v Saint Vulbasu in na katerem je nastopilo dvanajst reprezentanc. Deset najboljših na svetovnem prvenstvu ter dve s posebnim povabilom. Tekmovalke so merile moči kot v natančnemu zbijanju, igri dvojic in v štafetnemu zbijanju.  Slovenske barve so takrat zastopale Sara Jenčič, Polona Zule, Nina Volčina in Ana Vorih, reprezentanco pa je prvič vodil selektor Miha Sodec. Naše balinarke  so se izkazale z osvojenim tretjim mestom, še posebej je bila odmevna zmaga nad Francijo, prvo mesto pa so osvojile Kitajke. Turki so organizacijo te prireditve prevzeli v zadnjem trenutku, potem ko je mednarodna balinarska zveza prejela odpoved iz Čileja. Kakšno zasedbo bo selektor izbral tokrat bo znano v prihodnjih tednih.

Po svetovnemu pokalu za ženske se bo v Mersinu pričelo svetovno člansko prvenstvo. Kot vemo je bilo lanskoletno evropsko prvenstvo zelo pomembno za vse evropske reprezentance, saj se je bilo za uvrstitev na svetovno prvenstvo potrebno uvrstiti med prvih osem v vsaki diciplini, takšna je namreč kvota za Evropsko balinarsko zvezo. Sloveniji, balinarski velesili,  je to seveda uspelo v vseh šestih disciplinah tako da za začasnega selektorja Antona Kosarja praktično ni počitka. Tudi članska reprezentančna zasedba bo znana v naslednjih tednih, vsekakor pa nas najbolj zanima kako se bo selektor lotil izbora. Se bo zanesel na preizkušene reprezentante ali bo posegel po kakšni od svežih mladih moči? Ne gre pozabiti da je bila Slovenija najuspešnejša reprezentanca zadnjega svetovnega prvenstva, pa ne samo zadnjega ampak zadnjih štirih svetovnih prvenstev, vse od Felter leta 2011.

V vseh šestih disciplinah bodo poleg Slovenije nastopile še pet evropskih držav in sicer Italija, Hrvaška, Monako, Srbija in gostitelj Turčija. Ja, prav ste prebrali, Francije ni na seznamu. Še več! Francije sploh ni na seznamu udeležencev! Po zadnjih informacijah bo Francoska balinarska zveza bojkotirala nastop na svetovnem članskem prvenstvu, po vsej verjetnosti pa tudi nastop deklet na svetovnemu pokalu.

Francoz proti Francozu

Kot nam je znano je prišlo do spora med Mednarodno balinarsko zvezo FIB, ki jo vodi Francoz Frederic RUIS, ter Francosko balinarsko zvezo, ki jo vodi Philippe COQUET. Podrobnosti spora nam sicer niso znane, neuradno pa so vezane na organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva, ki bi moralo biti v Franciji, prvotno v Parizu, nato je bila kandidatura preseljena v Lyon, v igri za organizacijo pa se je znašel tudi Saint Vulbas. Francija je kandidirala tudi za organizacijo evropskega ženskega prvenstva, ga nato odpovedala, pa ponovno potrdila ter še drugič, tokrat dokončno odpovedala. Medtem ko je člansko svetovno prvenstvo rešila Turčija pa bodo dekleta bržkone ostala brez tekmovanja, oziroma prvenstva stare celine. Verjamem, da je bilo za francoske športne balinarske delavce letos precej stresno, saj bila kandidatura za olimpijske igre neuspešna in je iz tega naslova propadel tudi kakšen smeli načrt. Francija je balinarska velesila in brez francoske reprezentance bo katerakoli balinarska manifestacija še kako osiromašena. Ni prav in nikoli ne bom podpiral da se zaradi takih ali drugačnih interesov kaznuje športnike, ki se želijo dokazovati na največjih tekmovanjih, kar svetovno prvenstvo zagotovo je. Vsekakor mora to biti rdeči alarm za krovno organizacijo FIB, ki bi morala najti kompromis v morebitnih nesoglasjih.

Evropske reprezentance na SP

 • Hrvaška - 6 disciplin
 • Italija - 6 disciplin
 • Monako - 6 disciplin
 • Slovenija - 6 disciplin
 • Srbija - 6 disciplin
 • Turčija - 6 disciplin
 • Bosna in Hercegovina - 4 discipline (posamezno, hitrostno, natančno, štafeta)
 • Črna gora - 4 discipline (posamezno, hitrostno, natančno, štafeta)
 • Estonija - 2 disciplini (dvojica, krog)
 • Madžarska - 1 disciplina (krog)
 • Švica - 1 disciplina (dvojica)

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 AGROCHEM HRAST 12
2 TRATA 10
3 ZABIČE 9
4 KRIM 8
5 ILIRSKA BISTRICA 8
6 POSTOJNSKA JAMA 7
7 SKALA 7
8 MARJETICA KOPER 5
9 AIKEA ANTENA 4
10 KOŠANA 0
   

PRVA LIGA  

Team
Points
1 VELENJE 17
2 PLANINA KRANJ 13
3 LOGATEC 13
4 SLOGA 11
5 ČIRČE VAN-DEN 10
6 ORLEK ORO MET 8
7 CESTA 5
8 CENTER KRANJ 5
9 JADRAN IZOLA 4
10 GRADNA GIK 4
   

SERIE A  

Team
Points
1 NOVENTA 10
2 B.R.B. IVREA 10
3 LA PEROSINA 8
4 PONTESE 6
5 BORGONESE 6
6 GAGLIANICO 6
7 FERRIERA 2
8 ROSTA 0
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 VARGON 18
2 PULA 15
3 ZRINJEVAC 12
4 SOKOL ORBICO 12
5 ISTRA POREČ 9
6 BISTON BRELA 9
7 PAZIN 9
8 METKOVIĆ 3
9 PRIMOŠTEN 3
10 MARINIĆI 0
   

ELITE 1  

Play off

Team
Points
1 SAINT VULBAS 3
2 CRO LYON 3
3 FONTAINE 0
4 BALARUC LES BAINS 0

Play out

Team
Points
1 MONTELIMAR 3
2 ROMANS 3
3 AIX LES BAINS 1
4 GAP 0
   
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV