GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
PARIS
   

BALINANJE  

21 Sep 2019
Elite 1
21 Sep 2019
Prva liga
24 Sep 2019
SP U18/U23
25 Sep 2019
SP U18/U23
26 Sep 2019
SP U18/U23
27 Sep 2019
SP U18/U23
28 Sep 2019
Elite 1
28 Sep 2019
Prva liga
28 Sep 2019
SP U18/U23
29 Sep 2019
Prva liga
   

PETANKA  

18 Sep 2019
Liga
19 Sep 2019
EP člani
20 Sep 2019
EP člani
21 Sep 2019
EP člani
22 Sep 2019
EP člani
28 Sep 2019
Liga - final four
03 Okt 2019
EP - U23
04 Okt 2019
EP - U23
05 Okt 2019
EP - U23
05 Okt 2019
TOUR dvojice
   
   

Statistika obiskov

Slovenia 81.4%Slovenia
United States 10.7%United States
Croatia 4.6%Croatia
Italy 0.3%Italy
France 0.3%France

Danes: 58
Včeraj: 143
Ta teden: 201
Prejšnji teden: 760
Ta mesec: 1408
Prejšnji mesec: 1578
Skupaj: 62176

Smo tik pred novo sezono, peto po vrsti na spletnih straneh hegy.si ter skupaj devetindvajseto v državnih ligah BZS.  Končan je prestopni rok, opravljena pa je tudi registracija, ki je tudi letos ponudila nekaj presenečenj. Prvo ime prestopnega roka je zagotovo Gregor Sever, ki se po desetih letih igranja v tujini ponovno vrača v domovino. Po Eriku Petriču je kot drugi "Italijan" okrepil vrste Agrochem Hrasta, ki tako napoveduje napad na lovoriko državnega prvaka.  Iz Italije se domov vračata tudi Gregor Oprešnik in Dejan Koren, oba pa sta okrepila že tako premočno Trato. Škofjeločane je zapustil Goran Vujanovič, ki se seli v Zabiče, kamor je že lani odšel Simon Možina. Slovenski podprvaki so sicer ostali brez štirih ključnih igralcev a kljub temu računajo na končnico. Dinko Beakovič, Igor Šircelj, David Šircelj in Gregor Moličnik niso več na superligaškem balinarskem seznamu. Ostali superligaši so malo kadrovali, omenim naj le to, da sta brata Korošec zapustila Aikea Anteno in se selita v Marjetico Koper, Dragan Kutlačič pa se vrača v ljubljanski Krim.

Opravljen je bil tudi žreb državnih lig. Super liga pričenja z nastopi 26. oktobra, enotna prva državna liga, ki jo bomo letos prvič podrobneje spremljali na temu portalu pa že 31. avgusta. Vse državne lige štejejo po deset ekip, razen ženske državne lige, ki šteje tudi letos osem ekip. Obeta se tudi nekaj sprememb, večina od njih je potrjena in že upoštevana v novih pravilih o tekmovanjih, ki so že objavljena na spletni strani Balinarske Zveze Slovenije.

Zaključni turnir najboljše četverice po rednemu delu na kateremu bomo dobili devetindvajsetega državnega prvaka se bo odigral na nevtralnemu terenu. Državni prvak ima pravico nastopiti v evropskemu pokalu v kateremu ima Slovenija eno mesto. Iz super lige lige izpade zadnjeuvrščeno moštvo, razen v primeru da se nihče od prve peterice prve lige ne odloči za napredovanje. Zmagovalec prve lige ima pravico napredovanja medtem ko zadnjeuvrščena ekipa izpade v drugo ligo zahod oziroma vzhod.  To mesto zapolni zmagovalec kvalifikacij v katerih se pomerita zmagovalca obeh drugih državnih lig. Iz vsake od obeh drugih državnih lig izpadeta zadnje dve uvrščeni ekipi, ki jih v naslednji sezoni nadomestita prvo in drugo uvrščena kvalifikanta OBZ na vzhodu ter prvo in drugouvrščena kvalifikanta OBZ na zahodu.

V superligaški tekmi bo tudi v prihajajoči sezoni na voljo 26 točk. Ukinja se igra dvojic v bližanju in zbijanju v krog in se se nadomesti s klasično igro dvojic. Eno izmed hitrostnih zbijanj se bo odigralo le na pozicijah 1, 2 in 3. Sodniki bodo morali na superligaški tekmi po novem poleg ostalega obvezno kontrolirati tudi primernost nasutja igrišča. Medtem ko v super ligi ostaja minimalna zahtevana temperatura v dvorani 14 stopinj se v ostalih državnih ligah to pravilo daje v presojo glavnemu sodniku, ki bo ocenil ali je temperatura primerna za igranje. V ligaškemu tekmovanju bo v bodoče potekala tudi kontrola sodnikov, po nalogu sodniške komisije pa jo bo izvajal eden izmed slovenskih mednarodnih sodnikov. Tekme druge lige vzhod, ki so na na sporedu ob petkih, se bodo pričele pol ure kasneje, torej ob 18.00 uri. Edino kar tekmovalni komisiji in posledično izvršnemu odboru ni uspelo spremeniti je pravilo o določanju vrstnega reda na ligaški lestvici, ki ga narekuje Pravilnik o tekmovanjih, le-tega pa lahko spreminja le skupščina medtem ko Pravila o tekmovanjih potrjuje izvršni odbor. O podrobnostih bodo vodje ekip in sodniki seznanjeni na vsakoletnem licenciranju, ki bo na sporedu v mesecu avgustu, vsekakor pred začetkom ligaške sezone.

Trata tudi letos prvi favorit

Tako kot lani si bom tudi letos dovolil malce špekulirati. V lanski sezoni so me pozitivno presenetili Ljubljančani medtem ko je bila Aikea Antena po mojem mnenju največje razočaranje. Aktualni slovenski prvaki bodo tudi v novi sezoni prvi favoriti za končno zmago in to kljub temu da so že vnaprej izgubili prednost domačega terena v končnici ter da bodo morali nekoliko bolj nasuti svoj teren. Z uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe ne bi smela imeti velikih problemov Skala in Agrochem Hrast. Četrto mesto smatram za odprto v prvi liniji pa naj bi se zanj potegovali Marjetica Koper, Zabiče in Krim. V spodnji del lestvice in ogorčen boj za obstanek bi na dosedanje izkušnje postavil Aikea Anteno, Postojnski jamo, Ilirsko Bistrico in Košano. Pa se pustimo presenetiti.

Prva liga je še uganka

Prva državna liga je po dolgih letih ponovno združena in je za sedaj še uganka. Zanimivo bo ponovno videti dvoboje ekip iz vzhoda ter zahoda, obeta se nam kar nekaj zanimivih obračunov. Že v prvem kolu se bosta pomerila stara znanca, dva nekdanja prvaka, Sloga in Center, ki sta vsekakor favorita za vrh ligaške lestvice. V kolikor bo lepo vreme boste morda lahko tekmo spremljali tudi v neposrednemu prenosu, v kolikor bo vreme nestabilno pa bo posneta krajša reportaža.

Balinanje ostaja na malih ekranih

Vsekakor upam, da bo letošnja sezona bogatejša v primerjavi z lansko kar se prenosov tiče. V izdelavi je že spored prenosov, ki ga bo tako kot vedno najprej v obravnavo prejel izvršni odbor in ga upam tudi potrdil. Letos bo več tekem na voljo, vse pa je seveda odvisno tudi od razpoložljivih sredstev.  Poleg tega bi rad v živo prenašal tudi kakšno zanimivo tekmo prve državne lige ali pa posnel kakšno reportažo, kar zna biti tudi zanimivo za ogled. Ciljev in idej je ogromno, časa in zdravja pa nekoliko manj. 

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 0
2 MARJETICA KOPER 0
3 AGROCHEM HRAST 0
4 KRIM 0
5 AIKEA ANTENA 0
6 KOŠANA 0
7 SKALA 0
8 POSTOJNSKA JAMA 0
9 ZABIČE 0
10 ILIRSKA BISTRICA 0
   

SERIE A  

Team
Points
1 BORGONESE 0
2 PONTESE 0
3 LA PEROSINA 0
4 B.R.B. IVREA 0
5 NOVENTA 0
6 FERRIERA 0
7 GAGLIANICO 0
8 ROSTA 0
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 VARGON 0
2 ZRINJEVAC 0
3 ISTRA POREČ 0
4 MARINIĆI 0
5 PAZIN 0
6 SOKOL ORBICO 0
7 PULA 0
8 BISTON BRELA 0
9 METKOVIĆ 0
10 PRIMOŠTEN 0
   

ELITE 1  

Skupina 1

Team
Points
1 SAINT VULBAS 0
2 MONTELIMAR 0
3 FONTAINE 0
4 GAP 0

Skupina 2

Team
Points
1 CRO LYON 0
2 AIX LES BAINS 0
3 ROMANS 0
4 BALARUC LES BAINS 0
   
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV