GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

25 Jan 2020
14:45 -
Aikea Antena - Zabiče
08 Feb 2020
14:45 -
Trata - Agrochem Hrast
15 Feb 2020
14:45 -
Agrochem Hrast - Skala
   
PARIS
   

BALINANJE  

25 Jan 2020
Elite 1
25 Jan 2020
Prva HBL
25 Jan 2020
Serie A
25 Jan 2020
Super liga
01 Feb 2020
Prva HBL
01 Feb 2020
Super liga
08 Feb 2020
Elite 1
08 Feb 2020
Prva HBL
08 Feb 2020
Serie A
08 Feb 2020
Super liga
   

PETANKA  

   
   

Statistika obiskov

Slovenia 74.5%Slovenia
United States 18.1%United States
Croatia 4.2%Croatia
Ireland 0.5%Ireland
France 0.4%France

Danes: 42
Včeraj: 34
Ta teden: 119
Prejšnji teden: 615
Ta mesec: 1490
Prejšnji mesec: 2628
Skupaj: 76832

Smo tik pred novo sezono, peto po vrsti na spletnih straneh hegy.si ter skupaj devetindvajseto v državnih ligah BZS.  Končan je prestopni rok, opravljena pa je tudi registracija, ki je tudi letos ponudila nekaj presenečenj. Prvo ime prestopnega roka je zagotovo Gregor Sever, ki se po desetih letih igranja v tujini ponovno vrača v domovino. Po Eriku Petriču je kot drugi "Italijan" okrepil vrste Agrochem Hrasta, ki tako napoveduje napad na lovoriko državnega prvaka.  Iz Italije se domov vračata tudi Gregor Oprešnik in Dejan Koren, oba pa sta okrepila že tako premočno Trato. Škofjeločane je zapustil Goran Vujanovič, ki se seli v Zabiče, kamor je že lani odšel Simon Možina. Slovenski podprvaki so sicer ostali brez štirih ključnih igralcev a kljub temu računajo na končnico. Dinko Beakovič, Igor Šircelj, David Šircelj in Gregor Moličnik niso več na superligaškem balinarskem seznamu. Ostali superligaši so malo kadrovali, omenim naj le to, da sta brata Korošec zapustila Aikea Anteno in se selita v Marjetico Koper, Dragan Kutlačič pa se vrača v ljubljanski Krim.

Opravljen je bil tudi žreb državnih lig. Super liga pričenja z nastopi 26. oktobra, enotna prva državna liga, ki jo bomo letos prvič podrobneje spremljali na temu portalu pa že 31. avgusta. Vse državne lige štejejo po deset ekip, razen ženske državne lige, ki šteje tudi letos osem ekip. Obeta se tudi nekaj sprememb, večina od njih je potrjena in že upoštevana v novih pravilih o tekmovanjih, ki so že objavljena na spletni strani Balinarske Zveze Slovenije.

Zaključni turnir najboljše četverice po rednemu delu na kateremu bomo dobili devetindvajsetega državnega prvaka se bo odigral na nevtralnemu terenu. Državni prvak ima pravico nastopiti v evropskemu pokalu v kateremu ima Slovenija eno mesto. Iz super lige lige izpade zadnjeuvrščeno moštvo, razen v primeru da se nihče od prve peterice prve lige ne odloči za napredovanje. Zmagovalec prve lige ima pravico napredovanja medtem ko zadnjeuvrščena ekipa izpade v drugo ligo zahod oziroma vzhod.  To mesto zapolni zmagovalec kvalifikacij v katerih se pomerita zmagovalca obeh drugih državnih lig. Iz vsake od obeh drugih državnih lig izpadeta zadnje dve uvrščeni ekipi, ki jih v naslednji sezoni nadomestita prvo in drugo uvrščena kvalifikanta OBZ na vzhodu ter prvo in drugouvrščena kvalifikanta OBZ na zahodu.

V superligaški tekmi bo tudi v prihajajoči sezoni na voljo 26 točk. Ukinja se igra dvojic v bližanju in zbijanju v krog in se se nadomesti s klasično igro dvojic. Eno izmed hitrostnih zbijanj se bo odigralo le na pozicijah 1, 2 in 3. Sodniki bodo morali na superligaški tekmi po novem poleg ostalega obvezno kontrolirati tudi primernost nasutja igrišča. Medtem ko v super ligi ostaja minimalna zahtevana temperatura v dvorani 14 stopinj se v ostalih državnih ligah to pravilo daje v presojo glavnemu sodniku, ki bo ocenil ali je temperatura primerna za igranje. V ligaškemu tekmovanju bo v bodoče potekala tudi kontrola sodnikov, po nalogu sodniške komisije pa jo bo izvajal eden izmed slovenskih mednarodnih sodnikov. Tekme druge lige vzhod, ki so na na sporedu ob petkih, se bodo pričele pol ure kasneje, torej ob 18.00 uri. Edino kar tekmovalni komisiji in posledično izvršnemu odboru ni uspelo spremeniti je pravilo o določanju vrstnega reda na ligaški lestvici, ki ga narekuje Pravilnik o tekmovanjih, le-tega pa lahko spreminja le skupščina medtem ko Pravila o tekmovanjih potrjuje izvršni odbor. O podrobnostih bodo vodje ekip in sodniki seznanjeni na vsakoletnem licenciranju, ki bo na sporedu v mesecu avgustu, vsekakor pred začetkom ligaške sezone.

Trata tudi letos prvi favorit

Tako kot lani si bom tudi letos dovolil malce špekulirati. V lanski sezoni so me pozitivno presenetili Ljubljančani medtem ko je bila Aikea Antena po mojem mnenju največje razočaranje. Aktualni slovenski prvaki bodo tudi v novi sezoni prvi favoriti za končno zmago in to kljub temu da so že vnaprej izgubili prednost domačega terena v končnici ter da bodo morali nekoliko bolj nasuti svoj teren. Z uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe ne bi smela imeti velikih problemov Skala in Agrochem Hrast. Četrto mesto smatram za odprto v prvi liniji pa naj bi se zanj potegovali Marjetica Koper, Zabiče in Krim. V spodnji del lestvice in ogorčen boj za obstanek bi na dosedanje izkušnje postavil Aikea Anteno, Postojnski jamo, Ilirsko Bistrico in Košano. Pa se pustimo presenetiti.

Prva liga je še uganka

Prva državna liga je po dolgih letih ponovno združena in je za sedaj še uganka. Zanimivo bo ponovno videti dvoboje ekip iz vzhoda ter zahoda, obeta se nam kar nekaj zanimivih obračunov. Že v prvem kolu se bosta pomerila stara znanca, dva nekdanja prvaka, Sloga in Center, ki sta vsekakor favorita za vrh ligaške lestvice. V kolikor bo lepo vreme boste morda lahko tekmo spremljali tudi v neposrednemu prenosu, v kolikor bo vreme nestabilno pa bo posneta krajša reportaža.

Balinanje ostaja na malih ekranih

Vsekakor upam, da bo letošnja sezona bogatejša v primerjavi z lansko kar se prenosov tiče. V izdelavi je že spored prenosov, ki ga bo tako kot vedno najprej v obravnavo prejel izvršni odbor in ga upam tudi potrdil. Letos bo več tekem na voljo, vse pa je seveda odvisno tudi od razpoložljivih sredstev.  Poleg tega bi rad v živo prenašal tudi kakšno zanimivo tekmo prve državne lige ali pa posnel kakšno reportažo, kar zna biti tudi zanimivo za ogled. Ciljev in idej je ogromno, časa in zdravja pa nekoliko manj. 

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 AGROCHEM HRAST 18
2 TRATA 16
3 ZABIČE 13
4 POSTOJNSKA JAMA 11
5 KRIM 10
6 ILIRSKA BISTRICA 10
7 SKALA 9
8 AIKEA ANTENA 8
9 MARJETICA KOPER 5
10 KOŠANA 0
   

PRVA LIGA  

Team
Points
1 VELENJE 17
2 PLANINA KRANJ 13
3 LOGATEC 13
4 SLOGA 11
5 ČIRČE VAN-DEN 10
6 ORLEK ORO MET 8
7 CESTA 5
8 CENTER KRANJ 5
9 JADRAN IZOLA 4
10 GRADNA GIK 4
   

SERIE A  

Team
Points
1 NOVENTA 14
2 B.R.B. IVREA 14
3 LA PEROSINA 12
4 PONTESE 10
5 BORGONESE 6
6 GAGLIANICO 6
7 FERRIERA 2
8 ROSTA 0
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 PULA 21
2 VARGON 21
3 BISTON BRELA 15
4 ZRINJEVAC 15
5 PAZIN 15
6 SOKOL ORBICO 13
7 ISTRA POREČ 9
8 METKOVIĆ 6
9 PRIMOŠTEN 4
10 MARINIĆI 0
   

ELITE 1  

Play off

Team
Points
1 SAINT VULBAS 9
2 CRO LYON 7
3 FONTAINE 3
4 BALARUC LES BAINS 0

Play out

Team
Points
1 ROMANS 8
2 AIX LES BAINS 7
3 GAP 7
4 MONTELIMAR 3
   
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV