GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
   

BALINANJE  

   

PETANKA  

25 Jul 2019
Evropski pokal
26 Jul 2019
Evropski pokal
27 Jul 2019
Evropski pokal
28 Jul 2019
Evropski pokal
   
   

Statistika obiskov

Slovenia 80.7%Slovenia
United States 10.9%United States
Croatia 4.8%Croatia
France 0.5%France
Ireland 0.4%Ireland

Danes: 12
Včeraj: 42
Ta teden: 216
Prejšnji teden: 615
Ta mesec: 1078
Prejšnji mesec: 1547
Skupaj: 58716

V soboto bodo na sporedu prve tekme četrtfinala evropskega pokala, oči slovenskih ljubiteljev balinanja pa bodo uprte predvsem v Škofjo Loko in Zabiče.  Slovenski prvak Trata bo na domačem terenu gostil podprvaka Francije, Belaruc-les-Bains, medtem ko bodo Zabiče na svojem terenu gostili prvaka Hrvaške Istro Poreč. V Škofjo Loko prihajajo zveneča imena kot so Romain Garcia, Jeremy Micoud, Guillaume Abelfo, Cristophe Reyne in ostali, ki bodo poskušali osvojiti balinarsko trdnjavo na Trati, ki je praktično nedotaknjena vse od leta 2014, ko je tu slavil Pontese. Težko osvojljiva je tudi balinarska trdnjava v Zabičah, kjer bomo pod vodstvom nekdanjega hrvaškega reprezentanta Dražena Puniša na delu videli hrvaške mojstre balinanja kot so Nenad Tadić, Joško Mardešič, Vedran Špelić in ostale. Obe tekmo bosta več kot zanimivi, tekmo v Škofji Loki pa boste lahko spremljali v neposrednemu prenosu na Hegy TV.

Škofjeločani in Zabičani na zmago pred domačo publiko

V taboru slovenskih prvakov z žrebom niso bili preveč navdušeni, saj jih v začetku junija čaka dolga pot na jug Francije, kjer bodo odigrali povratno srečanje. Belaruc-les-Bains, ki se je kar namučil z Zagrebčani,  je zagotovo premagljiva ekipa.  "Vse stavimo na domačo tekmo, na gostovanju bo težko zmagati, tako da da nekako računamo na dodatno razigravanje" je bil optimistično razpoložen vodja Škofjeločanov Silvo Korošak. V tekaških preizkušnjah so v boljšem položaju Francozi, ključen bo seveda nastop v natančnemu zbijanju ter v igri in bližanja v krog. Od tega je odvisno s kakšnim izidom se bo šlo v zadnji del tekme, kjer seveda dajemo prednost domači ekipi.

V Zabičah so nekako že ogreti za nadaljevanje evropskega pokala, saj so v osmini finala po dramatični končnici v povratnem srečanju izločili prvaka Črne gore, Maini iz Budve. Tudi v četrtfinalu bodo slovenski podprvaki prvo tekmo odigrali na domačem terenu, v goste tokrat prihaja prvak Hrvaške,  Istra Poreč. "Želimo si predvsem polno dvorano, odlično atmosfero in seveda na koncu tudi zmago, ki bi nas obdržala v igri za final four", je bil jasen Ivan Ličan. Petkratni hrvaški prvaki so v domačem prvenstvu morda celo presenetljivo osvojili letošnjo lovoriko, saj so v velikem finalu šele v zadnjem delu tekme strli odpor domače Pule. Vsekakor je to opozorilo Zabičanom, da bodo morali zadnje igre na domačih tleh odigrati maksimalno zbrano, tudi v tej tekmi pa bo zelo pomemben nastop v natančnemu zbijanju in v igri bližanja in zbijanja v krog, seveda na kakšno točko pa lahko Zabiče računajo tudi v hitrostnem in štafetnem zbijanju.

Za slovenske ljubitelje balinanja bo zagotovo zanimiv tudi obračun med BRB Ivreo in La Perosino, ki bosta imela obračun sezone že v četrtfinalu evropskega pokala. V četrtem sobotnem dvoboju bo Pula, ki je v osmini finala izločila italijanski Gaglianico, gostila aktualne evropske prvake Saint Vulbas.

Vsi ljubitelji in ljubiteljice balinanja vabljeni da obiščete balinarski dvorani v Zabičah in v Škofji Loki, vse tekme četrtfinala se pričnejo ob 14.00 uri. Najprej je na sporedu nastop štafet, v nadaljevanju sledita nastopa v igri bližanja in zbijanja v krog, vzporedno se bosta odvijala nastopa v natančnemu zbijanju. Po dveh hitrostnih zbijanjih sledi še zadnji del tekme in sicer nastop trojke, dveh dvojic ter posameznika v klasični igri. Skupaj je na voljo 22 točk.

Četrtfinale - 1. tekma - sobota, 18. maj 2019 ob 14.00 uri

  • TRATA (SLO) - BALARUC LES BAINS (FRA)
  • ZABIČE (SLO) - ISTRA POREČ (HRV)
  • BRB IVREA (ITA) - LA PEROSINA (ITA)
  • PULA (HRV) - SAINT VULBAS (FRA)
   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 0
2 MARJETICA KOPER 0
3 AGROCHEM HRAST 0
4 KRIM 0
5 AIKEA ANTENA 0
6 KOŠANA 0
7 SKALA 0
8 POSTOJNSKA JAMA 0
9 ZABIČE 0
10 ILIRSKA BISTRICA 0
   

SERIE A  

Team
Points
1 B.R.B. IVREA 30
2 LA PEROSINA 30
3 GAGLIANICO 28
4 BORGONESE 20
5 PONTESE 20
6 BELLUNO 17
7 FERRIERA 14
8 NOVENTA 10
9 CHIAVARESE 8
10 MONDOVI 3
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 VARGON 0
2 ZRINJEVAC 0
3 ISTRA POREČ 0
4 MARINIĆI 0
5 PAZIN 0
6 SOKOL ORBICO 0
7 PULA 0
8 BISTON BRELA 0
9 METKOVIĆ 0
10 PRIMOŠTEN 0
   

ELITE 1  

Play off

Team
Points
1 SAINT VULBAS 18
2 BALARUC LES BAINS 12
3 CRO LYON 9
4 FONTAINE 2

Play out

Team
Points
1 MONTELIMAR 15
2 AIX LES BAINS 13
3 MACON 7
4 TARARE 6
   
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV