GTranslate  

slenfrdeit
   

HEGY TV (LIVE)  

   
   

BALINANJE  

15 Dec 2018
Serie A
   

PETANKA  

   
   

Kot kaže se po dveletnem nastopanju v prvi državni ligi zahod balinarji Košane vračajo v elitno balinarsko druščino. Zmagovalec prve državne lige vzhod, ekipa Centra iz Kranja, po besedeh predsednika kluba Davorja Janžiča nima interesa napredovanja, zato se tudi letos zmagovalca obeh prvih lig ne bosta pomerila v dodatnih kvalifikacijah.

Seznam superligašev še ni dokončen

Že nekaj časa je znano da je Agrochem novi sponzor ekipi Hrasta, ki bo naslednjo sezono igral v Novi Gorici. Ekipa iz Nove Gorice je praktično ostala brez igralcev in brez pokrovitelja, ima pa status superligaša. V primeru da se odpove temu statusu se seli v najnižji rang tekmovanja, to pa bi bila voda na mlin Postojnski jami, ki bi glede na obstoječa pravila ostala v super ligi. V tem tednu pa so se pojavile špekulacije o tem da bi novogoriški status superligaša prevzela Marjetica Koper seveda s predpostavko da se kluba predhodno pravno formalno združita, igrali pa bi v Kopru. Uradna potrditev bo znana v prvi polovici prihodnjega meseca, ko bodo morali klubi državnih lig poslati prijave za naslednjo sezono.

Pestro tudi na balinarski tržnici

Še predno se je pravzaprav pričel prestopni rok, ki bo potekal od 3. do 17. julija,  so na dan pricurljale neuradne informacije kdo od igralcev se bo kam preselil. Jure Kozjek zapušča Borgonese in se seli v sosednjo La Perosino. Pontese zapuščajo Davor Janžič, Aleš Borčnik in Gregor Sever. Prva dva bosta kot kaže okrepitev šestkratnih evropskih prvakov BRB Ivree, Sever pa naj bi okrepil Belluno, novega člana Serie A, kjer že nekaj let nastopa Gregor Oprešnik. Erik Petrič se vrača v Slovenijo, okrepil bo Hrast, medtem ko se Erik Čeh iz Krima seli v Pontese. Tja naj bi po prvih informacijah odšla tudi brata Povh a do dogovora kasneje le ni prišlo. Bosta pa Gašper in Matija skupaj z Sosičem in Ravbarjam okrepila Skalo iz Sežane, ki bo v prihodnji sezoni zagotovo ciljala na vrh. Sežance zapušča Martinc Zdavc, ki se vrača v Ilirsko Bistrico,  povratnika v svojo ekipo pa ima tudi Aikea Antena, na Beli križ se namreč vrača Nikola Đorđević. Skalo zapuščata tudi Moličnik in Fabec, ki na bi okrepila Zabiče. Krimovci so poleg Čeha izgubili še Magerla, ki se seli v Mengeš. Kot smo že vajeni se po koncu vsake sezone veliko govori, v nekaterih primerih se prestop tudi najavi, vse pa je zagotovo jasno šele ob registraciji, ki bo tudi letos v pričetku meseca avgusta.

PRVA DRŽAVNA LIGA - VZHOD

 1. CENTER KRANJ
 2. VELENJE PREMOGOVNIK
 3. SLOGA
 4. MENGEŠ RAKOLL
 5. TRŽIČ AC ŽEPIČ
 6. PLANINA KRANJ
 7. ČIRČE VAN-DEN
 8. JESENICE

PRVA DRŽAVNA LIGA - ZAHOD

 1. KOŠANA
 2. MARJETICA KOPER
 3. LOGATEC
 4. ILIRSKA BISTRICA
 5. ORLEK ORO MET PIVKA
 6. JADRAN HK
 7. JADRAN IZOLA
 8. PLANINA AJDOVŠČINA

Čaka nas napeta sezona

V prihodnji sezoni nas čaka izjemen boj v vseh državnih ligah. Glede na sklep skupščine, ki je potrdila predlog strokovnega sveta, se bo v sezoni 2019/2020 prva liga ponovno združila, združena pa bo tudi druga državna liga vzhod. Vsaka državna liga bo imela deset ekip, tako da bo v prihajajoči sezoni še najmanj turbolentno v Super ligi medtem ko bo v ostalih ligah potekal boj za uvrstitev v zgornjo polovico ligaške tabele.

   

SUPER LIGA  

Team
Points
1 TRATA 10
2 SKALA 10
3 ZABIČE 10
4 AGROCHEM HRAST 7
5 KRIM 7
6 AIKEA ANTENA 4
7 KOŠANA 0
8 POSTOJNSKA JAMA 0
   

SERIE A  

Team
Points
1 GAGLIANICO 15
2 B.R.B. IVREA 14
3 LA PEROSINA 14
4 BELLUNO 9
5 BORGONESE 8
6 PONTESE 6
7 FERRIERA 6
8 NOVENTA 5
9 CHIAVARESE 2
10 MONDOVI 1
   

PRVA HBL  

Team
Points
1 PULA 15
2 ZRINJEVAC 15
3 ISTRA POREČ 13
4 PAZIN 12
5 BISTON BRELA 9
6 SOKOL ORBICO 7
7 METKOVIĆ 6
8 VARGON 6
9 GORČINA 3
10 LOVRAN 0
   

ELITE 1  

Skupina 1

Team
Points
1 CRO LYON 15
2 BELARUC LES BAINS 12
3 MACON 6
4 TARARE 1

Skupina 2

Team
Points
1 SAINT VULBAS 18
2 FONTAINE 10
3 AIX LES BAINS 9
4 MONTELIMAR 3
   

Statistika obiskov

Slovenia 73.2%Slovenia
United States 12.5%United States
Croatia 10.8%Croatia
Italy 0.7%Italy
France 0.7%France

Danes: 22
Včeraj: 96
Ta teden: 330
Prejšnji teden: 527
Ta mesec: 653
Prejšnji mesec: 1780
Skupaj: 47621
Real time web analytics, Heat map tracking
© Hegy TV